Finálovým zápasem proti Tatra Smíchov, který skončil 40:3 ve prospěch vysočanského klubu Sparta Praha, skončila loňská ragbyová sezóna. V návaznosti na tento úspěch radnice Prahy 9 udělila hráčům pamětní listy jako poděkování nejen za skvělé sportovní výsledky, ale v zásadě i za vzornou reprezentaci městské části.

„Ragbisté Sparta Praha vyhráli nejvyšší soutěž ČR v ragby, takže jako klub z Prahy 9 si ocenění zaslouží. Blahopřejeme,“ uvedl místostarosta Prahy 9 Adam Vážanský (ODS), který sportovcům v obřadní síni vysočanské radnice ocenění předával.

Symbióza klubu a radnice

Vysočanská radnice podporuje ragbyový klub z Podvinného mlýnu dlouhodobě. Loni se například participovala na dostavbě umělé plochy, pomáhá i s náborem mládeže formou dotací. Klub je otevřen všem.

„Stačí se jen přihlásit do nejbližšího klubu podle bydliště,“ radí prezident RC Sparta Praha Miloš Sluše. „Pak už záleží na poctivosti v tréninku, aby se výsledky dostavily. Ve světě se ragby těší velké oblibě. U nás si pozvolna, ale jistě své fanoušky získává,“ uzavírá pro tištěný radniční zpravodaj Devítku.