Nakažená garderobiérka, která už je z nemocnice doma a je v karanténě, zřejmě nikoho v divadle nenakazila, protože u nikoho se neprojevily příznaky viru COVID-19. 

Jak se však ukazuje, SND čekají velmi těžké časy a všichni zaměstnanci se musí momentálně uskrovnit.

Do práce chodí jen zaměstnanci, kteří nevyhnutně musí. Hlavně já, který tady musím být od rána do večera. Umělci jsou doma, tanečníci baletu denně trénují, orchestrální hráči sóloví cvičí, jistě i zpěváci – říká se tomu domácí příprava,“ říká generální ředitel divadla Peter Kováč, který musel takřka 900 zaměstnancům stáhnout platy. „Ve smyslu příslušných ustanovení Zákoníka práce jsou od 9.  března doma či v práci za tzv. průměrnou mzdu.“

Dojde i na minimalizování nákladů a některé premiéry vůbec nebudou. 

Divadlo jsme museli zavřít v době, kdy jsme měli výborně prodaná představení v činohře, baletě a po dlouhé době i v opeře. Měli jsme prodané vstupenky asi za 225 000 eur (6 550 000 korun), tuto částku jsme slíbili vrátit v době, až na to budeme mít, případně nabídneme našim divákům náhradní termíny představení. Pro nás týden zavřeného divadla znamená ztrátu  na tržbách zhruba 100 000 eur (2 700 000 korun), “ dodal Kováč. 

V SND hraje např. Emília Vašáryová, Zdena Studénková, Tomáš Maštalír, Zuzana Fialová nebo Robert Roth. 

VIDEO: Emília Vášáryová: Už padesát let neporušila jeden zvyk! Jaký?

Video
Video se připravuje ...

Emília Vášáryová: Už padesát let neporušila jeden zvyk! Jaký? Martin Balcar, Jan Jedlička

Fotogalerie
10 fotografií