Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Smrt školáka (†13) šokovala Evropu. Chlapec umíral v nemocnici úplně sám

Autor: Darina Jíchová - 
1. dubna 2020
10:50

Koronavirus způsobující nemoc Covid-19 rozhodně nenapadá jen seniory, o tom svědčí série úmrtí mezi teenagery, která tento týden otřásají celou Evropou. Britské úřady v úterý informovaly o dosud nejmladší oběti nákazy v Británii, stal se jí třináctiletý chlapec Ismail Mohamed Abdulwahab z londýnské čtvrti Brixton. Zdrcená rodina tvrdí, že chlapec byl jinak zcela zdravý, zlomilo je i to, že Ismail umíral osamocen, uvedla stanice CNN.

„S lítostí musíme oznámit, že třináctiletý chlapec s potvrzenými testy na koronavirus podlehl nemoci, naše myšlenky a modlitby jsou s jeho rodinou a přáteli,“ oznámil mluvčí fakultní nemocnice King's College Hospital, kde byl školák hospitalizovaný.

„Se zármutkem oznamujeme, že bratr jednoho z našich pedagogů zemřel na koronavirus. Kvůli vysoké nakažlivosti nemoci bohužel umíral sám bez rodiny. Podle příbuzných neměl žádné zdravotní problémy,“ uvádí příspěvek na stránce GoFundMe.com, kde učitelé z Vyšší odborné školy Madinah College založili sbírku na podporu rodiny, která v nedávné době kvůli rakovině přišla o otce.

Školákovi se špatně dýchalo

„U Ismaila se objevily příznaky koronaviru, špatně se mu dýchalo, proto byl převezen do nemocnice. Lékaři ho okamžitě připojili na ventilátor. Nákaza se u chlapce potvrdila, svůj boj s ní nakonec prohrál. Zemřel osamocen, bez své maminky a šesti sourozenců,“ dodal ředitel Vyšší odborné školy Madinah College Mark Stephenson, který je zároveň blízkým přítelem rodiny.

„Rodina zatím nedostala Ismailovo tělo nazpátek, patolog provádí pitvu. Víme ale, že Ismail netrpěl žádnou jinou chorobou i to, že jeho testy na koronavirus byly pozitivní,“ uvedl Stephenson. Mluvčí fakultní nemocnice potvrdil, že probíhá pitva, zdůraznil však, že prozatím nebudou zveřejněny její výsledky.

Koronavirus v Evropě zabíjí teenagery

Minulý týden šokovala zpráva o smrti Francouzky Julie Alliotové (†16), další náctiletou obětí koronaviru se pak stal Portugalec Vitor Godinho (†14), v úterý pak belgické úřady oznámily, že nákaze podlehla i dvanáctiletá školačka. V Británii je ke středě 1. dubna přes 25 tisíc nakažených, 1789 mrtvých a 179 vyléčených pacientů.

Video  V nemocnici U sv. Anny v Brně zemřela pacientka ( † 74) s koronavirem. První úmrtí na jižní Moravě potvrdila mluvčí nemocnice Dana Lipovská.  - Jiří Nováček
Video se připravuje ...

HledacPravdy ( 2. dubna 2020 00:04 )

Madinah College má hezké arabské znaky v názvu.

offline ( 1. dubna 2020 15:22 )

Šokuje mě jen jedna věc a to, že má ještě ŠEST sourozenců. Taková typická anglická rodinka. A u nás Pikora a Šichtařová, ale to je (snad) výjimka...

zlodejska_sekta_ods ( 1. dubna 2020 12:15 )

a blbovární redalce Blbolesku je opět v šuku

zlodejska_sekta_ods ( 1. dubna 2020 12:08 )

za to bude mít blbobrexiťák Ismail Mohamed v salámovském nebi tuny špekáčků a desítku špekatých ojetých manželek salámista sám už není

CAVESMAN ( 1. dubna 2020 12:07 )

Mohamed -angličan jak poleno

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa