Sociální sítě zesnulého Karla Gotta sice z pochopitelných důvodů od října, kdy odešel z tohoto světa, na čas utichly, nyní se na nich ale objevil vzkaz od vdovy Ivany.

Netýkal se ničeho jiného než tématu, které hýbe nejen Českem, ale i celým světem – koronaviru. „Z celého srdce vyjadřuji podporu a obdiv všem, kteří v těchto dnech pečují jak o nemocné seniory v nemocnicích a různých zařízeních, tak o zdravé seniory doma,“ uvedla v prohlášení Ivana a podělila se částečně i se svou zkušeností.

„Sama dobře vím, jak láskyplnou péči či výpomoc druhých, byť alespoň při nákupech, senioři ocení. Velice obdivuji a skláním se nad všemi zdravotníky v 1. linii, kteří s nasazením vlastního zdraví zachraňují životy těm nejvíce nemocným. Vážím si všech lékařů, sester, ošetřovatelů, lékárníků, hasičů, policistů i prodavaček, kteří v těchto dnech vynakládají mnoho úsilí pro bezpečnost a pomoc nás všech,“ rozepsala se Gottová, která kdysi také pracovala jako zdravotní sestřička, tehdy ještě pod příjmením Macháčková.

Možná už od té doby uplynulo hodně vody, ale i tak Ivana na své začátky nezapomíná. „Myslím na vás i na vaše rodiny, držte se a přeji vám mnoho sil a energie. Stejně tak myslím i na dobrovolníky, mediky i všechny, kteří jakýmkoli způsobem pomáhají a podávají pomocnou ruku. Smekám před vámi všemi. Dojímá mne sounáležitost našeho národa!“

Přitom sama kvůli současnému nouzovému stavu a rušení veřejných akcí netuší, jak to bude s plánovanými koncerty na uctění památky Slavíka. Přesto doufá, že do té doby se vše vyřeší. „Věřím, že vás snad budu moci na podzim a v zimě alespoň potěšit třemi, snad i pro vás krásnými a dojemnými projekty spojenými s mým manželem Karlem,“ napsala v krásném poselství a je jen otázkou, co dalšího kromě dvou koncertů v O2 areně měla na mysli.

„Těším se na vás v lepších časech a přeji vám mnoho sil a co nejpevnější zdraví! Honzovi Malířovi děkuji za krásnou momentku z konce loňského léta, o kterou se mohu podělit s vámi, Karlovými příznivci,“ dodala na instagramu Ivana Gottová a ukázala fotku, na níž je zachycena se svým manželem.

VIDEO: CELÝ ZÁZNAM: Zádušní mše za Karla Gotta (†80): Obřad plný slz hvězd

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Zádušní mše za Karla Gotta (†80): Obřad plný slz hvězd Česká televize

Fotogalerie
104 fotografií