Pedagogové Střediska volného času Lužánky nabízí rozptýlení pro celou rodinu a především nápady na zabavení dětí, aby si rodiče mohli odpočinout. „Chtěli bychom podpořit rodiny v současné situaci, kdy je aktivní trávení volného času velmi omezeno. Rádi bychom přispěli k tomu, aby společně strávené dny doma byly pro rodiče i děti co nejpříjemnější,“ tvrdí ředitel SVČ Lužánky Jan Ondroušek.

Recepty, sport i pohádky

Každý den připravují pedagogové SVČ Lužánky nové nápady, tipy a videa, jak zabavit děti přes online magazín Lužánky Live. „Témata jsou pestrá od tvoření, přes recepty, cvičení a sportovní výzvy, online pohádky pro nejmenší a hry pro celou rodinu,“ upřesňuje manažerka Kristýna Kolibová.

Během karantény můžete s dětmi třeba žonglovat nebo meditovat. „Zájemci si tak už mohli podle návodů vyrobit třeba náramky přátelství, žonglovací míčky, načerpat energii a posílit zdraví přes meditační mantru, zkusit tanec body percussion, což je takzvaná hra na tělo, upéct si kynuté buchty s jednoduchým receptem od dětí pro děti a zahrát si s rodinou hry po tmě,“ vypočítává manažerka.

Pracovní listy

Zajímavostí je, že pedagogové vymýšlí i pracovní listy plné úkolů a aktivit pro děti, které si může kdokoliv zdarma stáhnout a vytisknout. „Pracovní listy vychází například z kroužku čtenářská dílna, které rozvíjí u dětí fantazii a komunikaci přes knihy pomocí jednoduchých úkolů a hádanek. Sdílíme také omalovánky, návody na papírové vystřihovánky nebo bludiště,“ říká Kolibová. Více na webu ZDE

VIDEO: Jak si vyrobit papírové květiny. 

Video
Video se připravuje ...

Jak si vyrobit papírové květiny. Marie Šilhová

Děti můžete zabavit i pohádkami >>>