Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vědci mají nové odhalení: COVID-19 na Zemi řádí už desítky let! Zabíjí nová mutace

Autor: jžk - 
1. dubna 2020
05:05

Onemocnění COVID-19, které má na svědomí již více než 36 tisíc lidských životů po celém světě, má neznámý původ. Vědci se dosud domnívali, že se virus objevil v čínském Wu-chanu přenesením ze zvířete na člověka v jedné z tamních tržnic. Nová studie však nabízí odlišné vysvětlení!

Mezinárodní tým vědců analyzoval genetický materiál viru a přišel na důkaz, že virus mohl být na lidi přenášen celé dekády, než se jeho proteiny, které virům umožňují proniknout skrz buněčnou stěnu, vyvinuly tak, že dokázaly vniknout do lidských buněk. Teprve pak mohl dříve neškodný virus, odborně SARS-CoV-2, způsobit pandemii.

Tým sledoval vývoj viru a přišel s dvěma teoriemi, které by mohly osvětlit jeho původ. První z nich poukazuje na cirkulaci mezi zvířaty, než virus zmutoval, byl schopen se přichytit na lidských plicních buňkách. Druhá teorie naznačuje, že lidé mezi sebou běžně přenášeli neškodnou verzi viru, který se vyvinul v nebezpečného zabijáka, mezitímco v nás žil.

I přes tyto dvě vysvětlení stále někteří lidé zastávají postoj, že byl koronavirus stvořen v laboratoři a záměrně vypuštěn mezi lidi. „Nová studie ale odhalila takové důkazy, které potvrzují to, že nový typ koronaviru vznikl přirozeně," uvedl doktor Francis Collins, ředitel Národního institutu zdraví, sám se však výzkumu neúčastnil.

Vzhledem k tomu, že první případy onemocněním COVID-19 byly ve Wu-chanu, kde si jej spojili s venkovním trhem s volně žijícími zvířaty, snažili se vědci vypátrat původ viru tam. Mezi kandidáty na přenašeče byli hadi, netopýři a luskouni. V letech 2002 a 2003 byly totiž původcem viru SARS cibetky, které lidé následně hromadně zabíjeli.

pindal ( 1. dubna 2020 21:52 )

Vědci.Vážím si lidí,kteří se snaží objastnit věci které se dějí.V každé době ovlivňovali myšlení lidí ty autority,kterým lidé věřili.Dávali si různé názvy,podle potřeby,třeba kněží,nebo různí šamani,záleželo na důvěře lidí.Dnes lidé už věří málo čemu.Čemu se stále věří jsou vědci.Tak zvaní vědci dnes ovlivňují všechno,dříve by se jmenovali kněží,nebo něco jiného.Jsou to ale stále stejní lidi.Opravdový vědci,v každé době, žili většinou v ústraní a v nepochopení.To jsou pravý vědci,tohle jsou našeptávači.Krom toho,všichni jsme vědci,protože si děláme svůj názor během svého života.

makmark ( 1. dubna 2020 07:44 )

Jako vtip April je to ale ok

makmark ( 1. dubna 2020 07:44 )

Blesku, prober se. Nechrapej a nelez do zadnice americkým zehlucum pru***.. Lidi už víc než tuší, že to je umělé vyrobena *** s cílem.nakazit tajně a rychle co největší část populace.. To zvířátka nedělají, to dels jen lidská zvěř

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa