Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Čecha s koronavirem vyléčili ve Vietnamu: Lékařům chtěl z vděčnosti koupit ovoce

Autor: jel - 
31. března 2020
19:26

Vietnamská nemocnice v pondělí propustila tři pacienty, kteří se vyléčili z nákazy koronavirem. Mezi uzdravenými byl i třiapadesátiletý Čech. Ten byl po uzdravení nemocnici velmi vděčný. Pozitivní na virus je ve Vietnamu také teprve desetiletý chlapec, který do země přiletěl z Prahy.

Čech přiletěl do Vietnamu na dovolenou 10. března. Před odletem se měl údajně v Čechách setkat s několika Italy. Po propuštění vyjádřil nemocnici velkou vděčnost sestrám i lékařům, kteří se o něj starali. 

Děkuji nemocnici Cu Chi, děkuji Vietnamu,“ řekl muž a ptal se, zda by nemohl zdravotníkům koupit alespoň nějaké ovoce jako projev díků, ti ho však odmítli. Společně s ním byly z nemocnice propuštěny také dvě vietnamské ženy ve věku 22 a 40. Všichni tři měli třikrát po sobě negativní test na koronavirus.

Nejnovějším pacientem ve Vietnamu, který je nakažený Covidem-19, je teprve desetiletý chlapec. Ten se do země vracel z České republiky. Letěl přes Turecko stejným letem jako padesátiletá Američanka, u níž se nákaza také projevila. 

Chlapec byl po příletu do Vietnamu umístěn do karantény a první test byl u něj negativní! Po týdnu byl však testován pozitivně. Patří mezi nejmladší pacienty s Covidem-19 v zemi.

Podle oficiálních informací je ve Vietnamu pouze 204 případů nákazy koronavirem, 55 pacientů se vyléčilo a údajně na nákazu ještě nikdo nezemřel.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa