Urostlý fitnessák a moderátor Martin Šmahel za poslední půlrok prožil mnohem více hrůzy a starostí, než kdekdo za celý život. Jeho dcera Ema (9 měsíců) se narodila na konci června minulého roku o dost dříve, než původně měla – již v šestém měsíci. Vážila tehdy jen 833 gramů. A aby toho nebylo málo, hned druhý den s ní při převozu do nemocnice havarovala sanitka. Malá princezna ale zabojovala, ze všech nesnází se jakoby zázračně dostala, a po čtyřech měsících si ji mohl šťastný Šmahel odnést domů, k partnerce Beátě a dcerám Mie a Lily. Momentálně ale mají o maličkou Emku její rodiče opět obrovské obavy.

A může za to – jak jinak – koronavirus, co ovládl nejenom Česko, ale i sousední Slovensko. „Myslím, že mě ten virus tak snadno nemůže ohrozit, protože mám dobrou imunitu a možná bych řekl, že až nadprůměrnou i díky tomu všemu, co dělám. Pak mi však rychle ‚docvaklo‘, že mohu být nositelem a vedle mě je malé miminko, které je velmi citlivé na takové věci, a protože ho nechci ohrozit, tak vycházíme z domu jen tam, kde se nikdo nepohybuje. A pak fakt pouze jednou za týden nakoupit nějaké potraviny, drogerii, samozřejmě s rouškou a ochrannými rukavicemi. A jinak se všude přesouváme autem a jsme tam sami,“ vylíčil podle Plusky.sk Šmahel v rozhovoru pro rádio Jemné.

Jeho obavy o dcerku jsou zcela pochopitelné, potýkala se s celou řadou obtíží, jak už to u nedošených dětí bývá. „Její riziko nyní nespočívá v tom, že se předčasně narodila, ale spíše v tom, že měla problémy s plícemi. A jelikož tento virus napadá zejména dýchací cesty, jsme proto opravdu asi 5x až 10x obezřetnější než ostatní, kteří si to riziko až tak nepřipouštějí,“ vysvětlil sympatický fešák. Nějakým přehnaným obavám však nepropadá. „Dokud jsme všichni v pohodě a zdraví, bereme to s úsměvem. Stále jsme doma a Emka se má velmi dobře,“ zdůraznil Šmahel.

Fotogalerie
43 fotografií