Požár balíků ve Valdorfu, který spadá pod Horšovský Týn, je přitom důsledkem hloupé a nebezpečné klukoviny. „Na tísňové lince jsme přijali oznámení, že hoří stoh slámy a od něj utíkají dva výrostci,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Na místo hned zamířilo i několik policejních hlídek. Mladšího žháře chytili během pár minut, starší zmizel. I toho ale policisté záhy dopadli. „Kriminalisté zjistili, že je již od počátku března na útěku z výchovného ústavu v Praze,“ řekla Brožová. Kluk zamířil z hlavního města právě na Domažlicko, kde má podle informací Blesk.cz rodinu.

Obrovský požár více než šesti stovek balíků zaměstnal pět hasičských jednotek. Stoh se ale i přes veškeré úsilí zachránit nepodařilo. „Byl požárem zasažen takřka celý, po dohodě s majitelem bylo rozhodnuto, že se nechá kontrolovaně vyhořet,“ řekl mluvčí hasičů Petr Poncar.

Na místě tak zůstali dobrovolní hasiči, kteří na stoh budou ještě další dva dny dohlížet. „Škoda byla vyčíslena na 300 tisíc korun,“ dodala Brožová. Případ si převzali kriminalisté.

VIDEO: Při explozi a požáru vatry se zranilo na 30 lidí.