Na sociální síti se objevil obrázek s nápisem: „Děkujeme této komunitě za podporu, inspiraci a společný závazek dobru na světě.“ Doplňuje ho ale i dlouhé prohlášení vévody ze Sussexu a jeho ženy, které k 31. březnu přestávají být předními členy britské královské rodiny.

Přesto je podle nich v zájmu všech, aby se lidé nezaměřovali na jejich odchod, ale na současnou situaci kolem pandemie koronaviru. „Jak všichni cítíme, svět se v tuto chvíli zdá neuvěřitelně křehký. Ale stále jsme přesvědčeni o tom, že každá lidská bytost má potenciál a možnost udělat změnu – tak, jak je to nyní vidět po celé planetě, v našich rodinách, komunitách a na těch v první linii – společně můžeme jeden druhého pozvednout, abychom realizovali splnění toho slibu.“

„Nejdůležitější je nyní zdraví a blahobyt všech na planetě a nacházení řešení mnoha problémů, které se nyní vyskytly coby důsledky této pandemie. Tak jako všichni teď hledáme roli, kterou v této globální změně hrajeme. Měníme své návyky a snažíme se zaměřit na tuto novou kapitolu, abychom mohli pochopit, jak nejlépe přispět.

V následující pasáži textu pak dvojice jasně naznačuje, že jejich instagram tímto končí. „I když nás tu už možná neuvidíte, naše práce pokračuje,“ stojí v prohlášení a poté je zde znovu poděkování komunitě. „Těšíme se, až se s vámi brzy zase spojíme. Byli jste skvělí. Do té doby, prosím, dávejte dobrý pozor na sebe i na druhé,“ rozloučili se »uprchlíci z královské rodiny« a podepsali se jen jako Harry a Meghan. Své tituly tak vynechali a opustí i instagram nesoucí název Sussex Royal, tedy značku, kterou jim královna nepovolila nadále užívat.

„Jak bylo domluveno s královskou rodinou, vévoda a vévodkyně ze Sussexu nadále nebudou používat jméno Sussex Royal pro charitativní organizaci, instagram či webové stránky,“ uvedl mluvčí páru, kterému tak asi nezbývá nic jiného než si založit nový účet na sociálních sítích. Stávající stránka prý nebude smazána, ale už nebude aktivní, nebudou tedy přibývat nové příspěvky.

VIDEO: Jindřich Forejt o Harrym a Meghan: Není pro ně cesty zpět

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Jindřich Forejt o Harrym a Meghan: Není pro ně cesty zpět. Petr Macek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
70 fotografií