Zprávu přinesla jeho dcera Laura, která o otcově skonu informovala veřejnost na facebooku. Potvrdila, že za jeho smrtí stojí virové onemocnění COVID-19, s nímž bojuje celý svět. Merrill zemřel jen pár dní poté, co na sociálních sítích sdílel fotografii se svým psem. „Čas klidu, pobytu doma, čtení knih, sledování filmů a mazlení se s Lady Bea. Ať jste v pořádku, přátelé!" napsal ke snímku.

Na zdrcující oznámení reagovala frontmanka a kytaristka skupiny The Blackhearts Joan Jettová (61). Skupina se proslavila coververzí písně I Love Rock ’n‘ roll.  „Zrovna jsem se doslechla strašnou zprávu, že Alan Merrill zemřel. Myslím s láskou na jeho rodinu, přátelé a celou hudební komunitu. Stále si pamatuji, jak jsem sledovala Arrows v televizi v Londýně a žasla úžasem nad písní, ze které jsem cítila obrovský hit. S velkou vděčností a smutkem mu přeju bezpečný přechod na druhou stranu.“

Merrill, původním jménem Allan Preston Sachs, se narodil 19. února 1951 v New Yorku. Kapelu Arrows spoluzaložil v roce 1974 s kytaristou Jakem Hookerem a bubeníkem Clivem Williamsem, kterého poté nahradil Paul Varley. Skupina dala kromě výše zmíněné písně vzniknout hitům Touch Too Much nebo My Last Night With You, než se v roce 1977 rozpadla.

Fotogalerie
11 fotografií