Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Jak odstranit gelové nehty doma? Takhle to zvládnete i sama

25. března 2021 | 06:00

Řešíte, jak se šetrně zbavit odrůstajících gelových nebo umělých nehtů nebo gel-laku? A co nikdy nedělat, protože byste si mohla ublížit? Poradíme vám, jak na to.

Ruce jsou naší vizitkou, a proto by měly být vždy upravené. Základem je nejen hebká a hydratovaná pokožka, ale také pěkně upravené nehty. Co ale dělat, když vám nehty odrůstají a nový termín u vaší manikérky je v nedohlednu?

Gelové nebo umělé nehty

Hned na úvod vás musíme upozornit, že byste si gelové nehty nikdy neměla sundávat sama. Může dojít k poškození nehtu. Jak si tedy poradit s odrůstajícími gelovými nebo umělými nehty?

V prvé řadě nehty zkraťte pilníkem. Čím kratší budou, tím menší bude riziko, že se zlomí. Vyhněte se však zběsilému pilování, chce to trochu trpělivosti. Zpilovat můžete také i vrchní část, ale postupujte opravdu pomalu a jemně, abyste si nehet neporušila. Jakmile budete s délkou a tvarem spokojená, aplikujte na nehty lak. Ideální bude například nějaký se třpytkami, který schová nesrovnalosti. 

Gel-lak

K odstranění gel-laku budete potřebovat aceton. Ten pomocí vatového tamponku naneste na nehty a zabalte je alespoň na patnáct minut do alobalu. Po uplynutí určité doby alobal sundejte a povolený lak tamponky jemně setřete. Pokud vám na nehtech ještě nějaký zůstane, opatrně ho pomocí manikúrního dřívka sundejte. I v tomto případě se vyhněte silnému seškrabování, jinak si nehty poničíte. 

Pomocníky pro dokonalou manikúru najdete ve fotogalerii:

Jak na správnou manikúru?

A víte, jak správně postupovat při manikúře. V prvé řadě nehty ponořte alespoň na pět minut do vlažné vody. Krásně je tak změkčíte a kůžičku zjemníte. Kutikulu, neboli nehtovou kůžičku, nikdy nestříhejte. Pomocí vhodné nehtové pomůcky ji zase zatlačte zpět. Aby nepraskala, a netvořily se tak bolestivé záděry, aplikujte na ni výživný olejíček nebo krém. Nehty vždy pilujte jedním směrem, a to od okrajů ke špičce. Jinak se budou lámat a třepit.

Před nanesením první vrstvy laku na nehty vždy používejte podkladový. Ten vaše nehty ochrání před skvrnami a zažloutnutím. Následně aplikujte svůj oblíbený lak. Ideální jsou dvě vrstvy, aby se lak brzy neodlupoval. Na něj naneste ještě takzvaný top coat – ochranný vrchní lak, díky kterému se budou nehty hezky lesknout a vydrží vám déle. Ruce si nezapomeňte pravidelně mazat krémem, aby nebyly suché, ale hebké a hezké na pohled.  

Návod, jak si upravit gelové nehty doma, najdete ve videu:

Video se připravuje ...
Jak si upravit gelové nehty doma • VIDEO: Videohub

 

Autor: Aneta Valešová