Z kanadského Vancouveru přesídlil vévoda ze Sussexu se svou chotí do Spojených států a nyní se ze zahraničních médií ozývají hlasy, že jejich motivací k tomuto kroku byly především finance. Jelikož je totiž Meghan americkou občankou, musela by platit dvojí daně - své celosvětové příjmy by danila v Americe a kanadské příjmy pak zase místním úřadům.

„Původně chtěli mít Harry a Meghan zázemí v zemi Commonwealthu - Kanadě - a vydělávat vlastní peníze, kromě toho vykonávat i některé královské povinnosti,“ uvedl pro The Sun blízký zdroj páru, kterému ale tenhle plán nevyšel.

„Kanadská vláda se jasně vyjádřila, že jim nebudou přispívat na ochranku, takže to dává mnohem větší smysl, že budou žít v Hollywoodu a platit pouze americké daně,“ pokračoval zdroj.

Ostatně princ s manželkou a synkem Archiem (v květnu oslaví jeden rok) se zřejmě museli odstěhovat dost rychle, jelikož země uzavřela hranice v souvislosti s nákazou koronavirem. Meghan také pravděpodobně chtěla být poblíž své mamince Dorii Raglandové (63). Není se čemu divit, Meghan má s matkou velmi blízký vztah. Otázka je, zda tohle všechno vyhovuje i Harrymu, kterého jeho choť od rodiny spíše odřízla.

VIDEO: Šokující rezignace prince Harryho očima experta Forejta: O ambicích Meghan a zklamání Alžběty

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Šokující rezignace prince Harryho očima experta Forejta: O ambicích Meghan a zklamání Alžběty Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
107 fotografií