Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Šokující rada od vedení: Zdravotní sestra byla před směnou vyzvána, aby si připravila závěť

Autor: jel - 
27. března 2020
20:57

Amber Cowanové (28), zdravotní sestře ze skotského Glasgow, její šéf doporučil velmi neobvyklou věc. Údajně ji vyzval, aby se ujistila, že má připravenou závěť před tím, než nastoupí na směnu na oddělení s pacienty pozitivními na Covid-19.

Cowanová o příhodě z práce v úterý napsala na svůj twitterový účet.  „V osmadvaceti se dozvíte, že se máte ujistit, že máte hotovou závěť. První noční směna na jednotce intenzivní péče,“ napsala zdravotní sestra na sociální síť.

Ačkoliv doporučení, že si mají lékaři a sestry připravit závěť, není oficiálním stanoviskem zdravotnických asociací, někteří zdravotníci tak zjevně činí i v nízkém věku. „Mám kamaráda, kterému je 28 a říkal mi, že si připravil závěť," sdělil Daily Mailu lékař z JIP.

V zemi obecně je velký nedostatek ochranných pomůcek pro zdravotnický personál, který si kvůli tomu oprávněně stěžuje na vládu. Podle nich zcela nezvládla situaci. V Británii roste počet nakažených velkou rychlostí v současné době země hlásí 11 816 případů a 518 mrtvých. Mezi nakaženými je také britský premiér Boris Johnson. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa