Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Podnikatel Lukáš nabízí státu miliony roušek, ministerstvo ale prý mlčí: Chci pomoci státu

Autor: ptt - 
27. března 2020
15:56

Naštvaný je po týdnu práce živnostník Lukáš Hromádka (27) z Frýdku-Místku. Ve svém volném čase nalezl několik firem, které mají na skladech miliony roušek a respirátorů a nabídl ministerstvu zdravotnictví zprostředkování prodeje.

Hromádka se živí jako obchodní zástupce zahraniční firmy, zároveň je sběratel motorek, motocyklový závodník i myslivec. „Chci své zemi pomoci a ne se obohatit. Vše nabízím jen za symbolickou zprostředkovatelskou provizi v řádu haléřů za roušku. Komunikace a jednání ze strany ministerstva zdravotnictví ale zatím vázne,“ řekl Lukáš Hromádka. 

Podnikateli se podařilo předem nasmlouvat miliony tolik potřebných roušek ze skladů v Polsku, Holandsku, Litvě, Polsku, Ukrajině, Číně, Vietnamu či Indiie. Stačilo jediné, rychle potvrdit objednávku, zaplatit a domluvit dopravu… A to bylo ještě v době, kdy nepřistála první letadla se zásilkami z Číny.

Ministerstvo zdravotnictví mlčí

„S nákupčími ministerstva jednám jen těžkopádně po mailech. Pořád se navíc u nich mění podmínky i lidé, kteří to řeší. Když se místo rychlé reakce čeká půl dne na e-mailovou odpověď, tak takhle obchodovat nejde,“ je nespokojený Hromádka. Blesk.cz oslovil i ministerstvo zdravotnictví, to se však k problému nevyjádřilo ani po dvou dnech.

V pondělí měl možnost získat 20 milionů roušek z Ukrajiny, která ještě vyvážet může. „Už ale chtěli kolem půl eura (zhruba 14 Kč) za roušku, ale teď už situace bude jenom horší,“ dodal Hromádka. Vadí mu, že stále chybí roušky nejen pro obyvatele, ale i v domovech pro seniory a nemocnicích.

VIDEO: Tiskovka VFN v Praze o pacientovi léčeném Remdesivirem.

Video  Tiskovka VFN o pacientu léčeném Remdesivirem  - Blesk TV
Video se připravuje ...

lukas590@post.cz ( 27. března 2020 20:01 )

Vážení přátelé
Z ministerstva byly požadavky naprosto nesmyslně vsoko postavené.
Za 1 nechtěli platit zálohu výrobci dopředu vesměs výrobci požadují 30-50%, v ČLR na tom trvá skoro každý dodavatel, nestačila jim bankovní záruka. Pokud by tento parametr akceptovali měl jsem dodávku za 0,34 USD za ks.
Bylo mi stanoveno, že pouze bankovní záruka a platba po obdržení zboží, tyto dodavatele jsem nalezl nicméně cena byla výš postavená jak je uvedeno v článku a kdo o tomě něco málo ví tak v tuto chvíli ve světe jsou tyto ceny opravdu tak vysoko postavené. Haléřové položky to byly před touto krizi. Takže vše co píšete vůči mé osobě je irelevantní.
Pokud vaši nedůvěře přispívá fotka tu redaktor použil, já chtěl klasickou fotku pouze s obličejem kterou mám na vizitkách. Pokud máte nějaké dotazy či chcete sledovat aktuální informace ohledně dodávek roušek a respirátoru státu jak je zajišťuje o kterých se nedočtee ani v bulváru sledujte mou stránku na FB. Přikládám odkaz:
http­s://ww­w.fa­cebo­ok.co­m/Hro­madka­Lukas/

ukava5 ( 27. března 2020 19:35 )

lukáš múžeš sprostredkovat prodej kafe na výstavišti české budějovice,stačí stanek/stánky a po krizi,pak dělat biznis a prodávat kafe...informace ...in­fo@vcb­.cz.­.aneb 387714213...místa jsou zatím volná...

e.lesanova ( 27. března 2020 18:53 )

Tak, Lukáši, Ministerstvu se teda NEDIVÍM....ty jsi důvěryhodný asi jak sníh v červenci

jaromir123 ( 27. března 2020 17:39 )

14 Kč za kus ? Z Číny je za 8 Kč.

brano34 ( 27. března 2020 17:20 )

Češi si už roušky proti čínskému moru ušili. Nabídni je rychle do zahraničí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa