Je to představa, která děsí snad všechny matky, co prožívají rozvodovou bitvu s mužem, u něhož lásku nahradila nenávist. Vzájemná nevraživost v tomto případě vygradovala natolik, že si Jeremy Hulsh (40) proti vůli matky počkal v jednom z nákupních center v Bratislavě na jejich synky Harlowa Paxe (8) a Theodora Stevena (5) a odvezl je do USA, kam na ně slovenská moderátorka Vera Wisterová nemůže. Porušil tím zákon a byl na něj vydán zatykač: Podle rozhodnutí soudu slovenského, tak i izraelského měly totiž obě děti trvalé bydliště na Slovensku po boku matky. A on sám dokonce během těchto stání prohlašoval, že toto rozhodnutí respektuje.

Ve skutečnosti však ukul plán, jehož cílem bylo jediné: Získat své syny. „Už během našeho soužití mi opakoval, že pokud se pokusím s ním rozvést, zničí mě a přijdu o děti,“ vysvětlovala loni v říjnu zoufalá žena, která se obrátila alespoň na americké soudy.

Celou situaci však zkomplikoval koronavirus. Kvůli závažnému onemocnění, co se šíří po celém světě, bylo její soudní stání, v nějž vkládala tolik nadějí, odročeno. „Všechna jednání naplánovaná na 1.-3. dubna 2020 jsou zrušena,“ stojí podle slovenského magazínu Nový Čas v oficiálním dokumentu ze zápisu soudu. Ten dále uvádí, že o dalším termínu jednání se rozhodne 6. dubna 2020 – jenže ani to není vzhledem k pandemii zaručeno.

Vera byla v Americe naposledy v únoru tohoto roku, kdy se nejen postavila před tamní soudkyni, ale také strávila nějaký čas se syny. Ty ale teď zřejmě hned tak brzy neuvidí. Kvůli pandemii se totiž země uzavírají a povolení vstoupit mají jen světlé výjimky.

Přestože mezi ně spadá i Vera se svou nestandardní situací, jelikož její ratolesti mají americké pasy a dvojí občanství, je bohužel smutnou pravdou, že se Amerika v těchto dnech stává dalším velkým ohniskem koronavirové nákazy. V případě, že by moderátorka do USA vyjela, skončila by rovnou v karanténě. A stejně tak by zamířila do karantény zase po návratu na Slovensko…

Podle Nového Času tedy alespoň hodlá zaměstnat hlavu prací v rádiu, kterou předtím na jistý čas pověsila na hřebík. „Vera odešla z vysílání v říjnu minulého roku, hned poté, co musela začít řešit soukromé problémy. Byla to pro ni složitá situace, a tak jsme se dohodli na přerušení spolupráce. Vrátila se do vysílání z vlastního podnětu, s tím, že bude ráda, pokud se zapojí do nějakého pracovního procesu. Vysílá svou relaci, kterou měla i předtím, což je PPP s Verou,“ prozradil Novému Času její zaměstnavatel, programový ředitel rádia Marek Mikušek. Krásné zrzce tedy nezbývá nic jiného než doufat, že COVID-19 brzy přestane být hrozbou, a soudy se dají zase do pohybu…

Fotogalerie
20 fotografií