Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Prokuratura stíhá faráře kvůli drogám: Farníci ho brání, kázal prý jedna báseň!

ilustrační foto
ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
27. března 2020
06:50

Polská prokuratura kvůli obchodování s marihuanou stíhá čtveřici mužů, včetně jednoho duchovního z čenstochovské diecéze, který je podezřelý z nákupu a držení drogy.

Každý může udělat chybu. Tak by se dal popsat postoj farníků, jejichž oblíbený kněz čelí v Polsku trestnímu stíhání kvůli nákupu a držení drog. Za kněze, kterému hrozí roky za mřížemi, se podle polského deníku Dziennik postavili místní farníci. Tvrdí, že ještě nikdy neměli tak skvělého faráře a že by měl dostat novou šanci.

Kázal prý jedna báseň

Místní věřící se podle deníku za svého kněze postavili a přejí si, aby se vrátil do farnosti. „Tvrdí, že ještě nikdy neměli tak skvělého duchovního pastýře,“ napsal list.

„Budeme našeho faráře bránit. Chceme, aby se k nám vrátil. Každý se může zmýlit, udělat chybu, ale každý má právo na novou šanci,“ tvrdí lidé ze vsi, která čítá asi čtyři stovky obyvatel. Kněz si podle místních dokázal získat jak mládež, tak starší lidi.

Působení kněze v obci bylo více než úspěšné. Přibylo ministrantů a děti byly ochotné navštěvovat kostel, protože se tam už nenudily. Kněz také okouzlil starší dámy, velice spokojené, že duchovní si pro ně vždy najde čas, nikam nespěchá a jeho kázání byla prý hotová báseň.

Pastýř měl prý rád zeleň

Ze čtyř podezřelých vzal soud do vazby jen muže, který marihuanu prodával. Hrozí mu až deset let za mřížemi, uvedl prokurátor Jacek Bocianowski. Zbývající tři podezřelí, včetně zmíněného kněze, zůstávají pod policejním dohledem.

Během vyšetřování se podle Bocianowského zjistilo, že adresátem jedné ze zásilek marihuany je zmíněný kněz z farnosti Jedlno Pierwsze v Lodžském vojvodství v centrální části Polska.

Duchovní je obviněn z držení omamných látek, za což mu hrozí tři roky vězení, a z nelegálního získání narkotik, za což hrozí pět let vězení. Kněz se podle prokurátora přiznal.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání