Byly odmala jako rodné sestry. Hrávaly si spolu, svěřovaly si dívčí tajemství, a když se Eva nadchla pro focení, byla Helena, která je fotografka, její nejlepší rádkyní.

Proto se taky ujala přetěžké role oznámit tetě, že svou dceru již nikdy v životě neuvidí. A dozvěděla se to necelé dva týdny po smrti zpěvačky, rodina čekala na vhodný okamžik. „Vzala to tak, že Evičku si k sobě povolal bůh,“ prozradila nám Helena Štefanová.

Fotogalerie: Pohřeb Evy Pilarové (†80): Kvůli…
81 fotografií

Maminku Františku (je švadlena, její tatínek provozoval krejčovský salon) dopředu připravoval na zdrcující zprávu i Evin manžel Jan Kolomazník (67). Chtěl, aby se na situaci podle možností připravila. „Nemohl jsem jí zatajit, že má Eva velice vážné zdravotní problémy. Ale ujistil jsem ji, že netrpí,“ řekl Blesku Kolomazník. Paní Bojanovská věděla, že její dceru neopustí a že s ní bude až do poslední chvíle.

Františka Bojanovská, která žije v Brně, oslaví v červnu neuvěřitelné 105. narozeniny. Celý život byla věřící a měla k víře i Evu. „Bylo to nejlepší, co mi rodiče vštípili,“ tvrdila vždy s povděkem Pilarka. Věděla dobře, co říká. Právě víra jí na sklonku života, když jí selhávaly ledviny, byla velkou oporou. Zemřela na jejich selhání 14. března smířená a vyrovnaná.

VIDEO: Pilarová naposledy v Blesku: Se Slováčkem o emigraci s Gottem

Video
Video se připravuje ...

Pilarová naposledy v Blesku: Se Slováčkem o emigraci s Gottem Petr Macek, David Turek

Fotogalerie
106 fotografií