Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Ellie (2 měs.) bojuje s koronavirem. Zdrcená matka ukázala fotky miminka na ventilátoru

Autor: Darina Jíchová - 
26. března 2020
15:50

Takže naše Ellie má koronavirus, napsala na svém facebooku Američanka Ashley Hildebrandová. Příspěvek doplnila snímkem své dvouměsíční holčičky napojené na ventilátor. Ellie je ve Spojených státech jedním z nejmladších pacientů, u kterého se nákaza potvrdila. V zemi je momentálně více než 69 tisíc nakažených. Zdrcená matka vypověděla, že nemoc u její dcery začala tím, že holčička nemohla „efektivně dýchat“, uvedl list Daily Mail.

Fotky, které Hildebrandová zveřejnila, ukazují miminko v nemocniční posteli s trubičkou v nose. Matka dítěte vysvětlila, že malá Ellie je připojená na přístroje, které jí pomáhají dýchat. „Neměla žádné jiné příznaky, jen trochu sípala, pak přestala efektivně dýchat,“ popsala Hildebrandová.

Dvouměsíční Ellie má koronavirus, její matka sdílela fotky miminka připojeného na ventilátor. Dvouměsíční Ellie má koronavirus, její matka sdílela fotky miminka připojeného na ventilátor. | Facebook Ashley Hildebrandové

„Ani lékaři si nemysleli, že by mohla mít koronavirus, testovali ji podle vlastních slov jen pro jistotu. Nákaza se k mému překvapení a k překvapení doktorů potvrdila,“ dodala Hildebrandová. Podle odborníků to jasně dokazuje, že v ohrožení rozhodně nejsou jen senioři, ale lidé všech věkových kategorií.

„Modlete se za nás“

Hildebrandová žije v Jižní Karolíně a nemoc své dcery na sociální síti oznámila v neděli. Podle posledního příspěvku, který sdílela v noci ze středy na čtvrtek, se stav malé Ellie pomalu zlepšuje a lékaři věří, že ji budou brzy smět odpojit od ventilátoru. „Já a Sean teď na dva týdny musíme do karantény, bez ní,“ svěřila se Hildebrandová na facebooku.

„Modlete se za naši rodinu,“ požádala Američanka. „Opravdu neměla žádné jiné příznaky koronaviru, pár dní trochu sípala, ale nebylo nic hrozného. Minulé úterý jsme byli na dvouměsíční kontrole, lékař ji poslouchal a plíce měla v pořádku,“ zmínila matka. „V pátek po ranním krmení se zdálo, že má zácpu, pár minut křičela, pak plakala a najednou utichla, všimla jsem si, že špatně dýchá a okamžitě volala pohotovost,“ popsala Hildebrandová.

Video  Koronavirus na oblečení a botách? Prymula řekl, jak to je. A co si myslí i promořenosti celé české populace  - Zpravodajstvi FTV Prima
Video se připravuje ...

Miminko otestovali i na SARS

„Přijela záchranka a dali jí kyslík, její hodnoty byly nízko. Podle teploty byla silně pochlazená, u miminek tomu tak někdy je, místo, aby teplota vyletěla nahoru, prudce klesne,“ pokračovala Američanka. Podle lékařů nic nenasvědčovalo tomu, že má koronavirus. Testovali ji na chřipku i na SARS a nakonec se rozhodli provést i testy na koronavirus.

„Víme, že Ellie nemá respirační syncytiální virus, ani SARS, ani MERS, ani chřipku. Teď čekáme na výsledky testů na Covid-19,“ uvedla Hildebrandová v sobotu, ještě předtím než se u holčičky nákaza potvrdila. Tehdy ještě byla s dcerou v nemocnici. „Doktoři si myslí, že testy taky budou negativní, takže nevíme, co způsobilo respirační selhání,“ posteskla si.

Ellie se lepší, už zlobí sestřičky

„Ellie je pořád na ventilátoru, dali jí sedativa, aby si její plíce trochu odpočinuly. Sem tam se probudí a je trochu nevrlá, vrtí se a zlobí sestřičky. Ty říkají, že je to jejich divoška, a taky tvrdí, že tím ukazuje, jak je silná,“ doplnila Američanka. Lékaři i rodiče si trochu oddychli, když se ukázalo, že dívka má koronavirus, pozitivní na tom je, že se aspoň ví, co stojí za jejími obtížemi.

Hildebrandová špatně nese, že musí nechat dceru v nemocnici a odebrat se s manželem do domácí karantény. „Doktoři říkají, že je na tom den ode dne lépe, za den dva ji dokonce chtějí odpojit od ventilátoru,“ radovala se žena na facebooku. „Má umělou výživu, až bude schopná zase jíst z lahvičky, přivezou nám ji domů a zbytek karantény budeme moct strávit spolu,“ uvedla.

Rodiče se zatím testu nedočkají

Ani jeden z rodičů zatím nebude testován na koronavirus, ale budou v karanténě. Sama Hildebrandová se obrátila na všechny, se kterými v poslední době byla v kontaktu, a vyzvala je k preventivní karanténě. „Jestliže to má moje dcera, je téměř nemožné, abych to neměla já. Nemám sice žádné příznaky, ale stejně budu v izolaci tak 11 až 14 dní. Udělejte to samé,“ apelovala na facebooku.

„Pokud jsme se v posledních dvou týdnech viděli a vám je špatně, máte horečku nebo kašlete, dejte se otestovat,“ doplnila. Na facebooku rovněž vyvrátila narážky na to, že by se její dcera mohla nakazit z očkování. Zdůraznila, že v nastalé chvíli nemá zapotřebí, aby ji kritizovali odpůrci vakcinace. V USA je mezi nakaženými několik desítek dětí, což podle odborníků popírá prvotní hypotézy o koronaviru, že se vyhýbá dětem a mladším osobám.

tryskomys ( 27. března 2020 04:46 )

Tady je vidět ,jak ta mladší generace není odolná,pokud nemají žádné jiné choroby,nééé že umírají jen senioři.

labut ( 26. března 2020 20:10 )

Spíš chudáci Němci chytnou Koronu od vás i s vaší debilitou y1xcvbnm

y1xcvbnm ( 26. března 2020 18:59 )

Horší je že Merkelová zavolá Babišovi a ten hned změni rozhodnutí co vymyslel asi Prymula , vědec, a pendleří jezdí dál sem atam utírat do německa pr de le a roznášet coronovir tady u nás, nádherné!!! Udělala na něj bububu!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa