Řadový dům z viktoriánské éry byl původně příliš úzký a stísněný pro potřeby rodiny. Majitel se proto rozhodl pro kompletní renovaci.

V zadní části domu vznikla nová otevřená kuchyň, jídelní prostor a obývací pokoj. Architekti se přitom snažili využít doslova každý centimetr v domě, aby pro klienty mohli vytvořit domov, který by odpovídal potřebám a životnímu stylu rodiny.

Nejzásadnějších zásahů se dočkalo nevyužité přízemí a suterén, kde bývaly přijímací místnosti. Architekti se rozhodli odstranit schodiště a chytře přízemí otevřít. Pomohlo jim v tom mezipatro, skrz které do bývalého suterénu proudí přirozené světlo. Díky spojení dvou pater dohromady mohli také mnohem lépe rozmístit jednotlivé společenské zóny.

Společenské části domu na sebe volně navazují. Bílá kuchyně přechází do obývacího pokoje s hladkou šedou stěnou s vestavěným krbem a sedací lavicí.

Celým interiérem domu se line kombinace bílé, šedé a krémové barvy v kombinaci se sklem a dřevem. Opticky velmi příjemné jsou organické obliny, které do prostoru vnáší pocit útulnosti a teplo domova.

Zajímavým prvkem je vana v hlavní koupelně. Konkrétně jde o namáčecí vanu v japonském stylu, která je integrována do okolní povrchové úpravy z umělého kamene. Ta vede od vany ke dřezu a skladovacím prostorám pod ním.

Fotogalerie
18 fotografií