Hit zazpívali přímo z obýváku domu v Lukách pod Medníkem. „Buďte shovívaví,“ poprosil na internetu své diváky legendární muzikant. Ten utekl letos 5. března hrobníkovi z lopaty, jelikož mu srdce fungovalo jen na 30 procent, tím pádem nemohl dýchat a skoro ani chodit.

Do parády si ho vzal profesor Jan Pirk (71) a v IKEM mu během pěti hodin provedl čtyřnásobný bypass. A přitom večer před nástupem do špitálu Nedvěd ještě vystupoval. A ani po zákroku se na jeho zapálení pro hudbu nic nezměnilo.

„Chci vám zahrát a táta řekl, že chce být u toho,“ přiznal jeho syn Vojta na záběrech z domova, které zveřejnil v pondělí odpoledne. „Je už doma, jsme moc rádi, že vše dobře dopadlo, rozhodli jsme se, že vám zazpíváme tedy oba dva,“ objasňuje a ladí při tom kytaru.

„Dnes poprvé od operace budu zpívat. Buďte, prosím, shovívaví, nebo to včas vypněte,“ obával se František, ale jeho strach byl zbytečný, na hlase se mu nic nezměnilo. Jen teď vypadá pohublejší než dřív.

 „Taky bych rád poděkoval všem doktorům a sestřičkám a lázním Poděbrady, že už jsem tak daleko, a to jsem teprve dva týdny po operaci,“ dodal zpěvák a písničkář na improvizovaném vystoupení z obýváku. Snad mu již brzy situace umožní, aby se vrátil i na jeviště.

Škatulata s lázněmi

Rekonvalescence Franty Nedvěda se trochu zkomplikovala. Kvůli současné situaci v zemi v souvislosti s hrozbou koronaviru se totiž málem nedostal do lázní. Původně měl být v blízké Rehabilitační nemocnici v Berouně, kam by za ním mohla chodit na návštěvy celá rodina. Ovšem jelikož neměli pokoj, který by mohl sdílet se svou manželkou Marií, muselo dojít ke změnám.

Dvojice se neodloučila od svatby před 48 lety. A tak František nakonec nastoupil do Poděbrad. Jenže tam už byla stopka novým pacientům. Slavný písničkář zde pak pobyl sotva týden. Poté, co mu vyndali stehy, odjel. Nyní je už zase doma v péči obětavé manželky.

Fotogalerie
40 fotografií