Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

VIDEO: Zpěvem a tancem proti koronaviru: Pražští hasiči si střihli taneček, pošťáci zpívali

Autor: jim - 
25. března 2020
16:41

V Česku zuří pandemie koronaviru, lidé jsou zavření doma v karanténě, členové bezpečnostních a záchranných složek státu spolu se zdravotníky prožívají nejtěžší momenty svých kariér. Přesto si hasiči, policisté nebo pošťáci našli chvíli, aby zábavně poučili obyvatele. A jak se jim to podařilo?

Po internetu se šíří zábavná virální videa pod hashtagem #CoronaVirusDanceChallenge. Vystupující v nich zábavnou formou předvádí, jak se chránit proti epidemii koronaviru COVID-19. Jako první se do rytmu muziky vlnili influenceři v Jižní Korei, ale tančí se také v Japonsku, a dokonce i zdravotníci v Iránu tančí, i když je vládnoucím náboženským režimem zakázané, aby na veřejnosti tančili nesezdaní muži a ženy.

V Česku se do světového fenoménu jako první přidali příslušníci Policie ČR. Ve středu 25. března se předvedli členové Hasičského záchranného sboru v Kolíně a zahanbit se nenechali ani pražští hasiči. Požárníci ve videu gestikulují, že si lidé mají udržovat odstup, mýt ruce, nedotýkat se svých obličejů a tancovat.

Takto to rozjeli kolínští hasiči:

Za pražské hasiče tančí pouze dva členové, ale i tak je to zábava:

Není nutno

Českem se ve 12:30 rozléhala také píseň „Není nutno“ od Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře. Autoři chtěli poděkovat všem, kteří v posledních týdnech bojují s epidemií koronaviru v Česku. Zdeněk Svěrák píseň uvedl takto: „Vážení spoluobčané, takovou patálii jako nám nadělal ten koronovanej virus, nepamatují ani takoví věkovití jedinci, jako jsme já. Ale to neznamená, že se z toho zblázníme, a to neznamená, že to nebude mít konec,“ řekl Svěrák.

Poté prozradil, že by rád věnoval píseň sestřičkám: „Ne proto, že jsou daleko hezčí než doktoři, ale hlavně proto, že ačkoliv nejsou tak vyzbrojeny, jak by měly být, vykonávají svoji práci s úžasnou samozřejmostí,“ vysvětlil Zdeněk Svěrák, proč sestřičkám.

Slova z jejich skladby se však rozléhala také v depu 703 v Horních Počernicích v Praze, kde jej zazpívali zaměstnanci České pošty. Poděkovali tak všem složkám IZS, zdravotníkům a taky pošťákům za jejich nasazení: Také obecní rozhlas v Praze ve 12:30 spustil Uhlířovu a Svěrákovu skladbu. Takto to vypadalo v pražských Benicích:

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa