Královský pár Meghan a princ Harry (35) se 31. března vzdá rolí služebně starších členů britské monarchie. Oba už učinili řádné kroky, aby je od kýženého setřesení červenobílého roucha z ramen nic nemohlo zastavit: v polovině měsíce odchodili poslední povinnosti a všechen nábytek z Frogmoru přestěhovali do Vancouveru v Kanadě. Posledním, čím podtrhnou svou svobodu, bude odebrání slovíčka Sussex.

Přestože všichni Meghan známe a nazýváme jako Markleovou, její oficiální královské příjmení zní Sussex. Po rozhodnutí o odchodu z rodiny musela společně s Harrym Alžbětě (93) odsouhlasit, že nebudou nadále používat své královské tituly, tím pádem i vévody ze Sussexu, takže Meghan nic nebrání, aby neznělou sykavku vypustila z občanky. Pravděpodobně se jí ale bude muset vzdát tak jako tak. Naštěstí si novou „identitu“ může vybrat sama a je víc než jasné, jaké příjmení ponese.

Meghan se od prvního dubna patrně stane Mountbatten-Windsor. Tak od roku 1952 zní oficiální příjmení každého potomka královny Alžběty II. a prince Philipa (98). Nosí ho jak princ Charles (71), tak princ Harry a loni v květnu se členem klanu Mountbatten-Windsorů stal i jejich syn Archie Harrison (10 měsíců). Nebude tedy zvláštní, když se vznešeným příjmením zvelebí i vévodkyně.

Fotogalerie
102 fotografií