Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pandemie ho uštvala k smrti: Mladý lékař zemřel po 35 dnech koronavirového pracovního maratonu

Autor: ran - 
25. března 2020
15:43

Lékař Tung Tchien z Tang-jangu v čínské provincii Chu-pej byl v práci nepřetržitě 35 dní! Po celou dobu obětavě pomáhal pacientům v jejich boji s nemocí COVID-19. Nadlidské nasazení ho ale oslabilo natolik, že jeho organismus nevydržel. Lékař zemřel jen pár dní před svými 30. narozeninami na mozkovou mrtvici!

Tung Tchien se stal v Číně prototypem dnešního hrdiny. Na úkor svého pohodlí a zdraví se staral o vážně nemocné pacienty, pomáhal jim daleko za hranicemi svých povinností. Bohužel své nasazení a neochvějnou věrnost medicíně odnesl životem. O případu informoval australský server news.com s odkazem na čínská média.

Působištěm anesteziologa bylo město Tang-jang v provincii Chu-pej, která ještě nedávno patřila mezi epicentra právě probíhající pandemie koronaviru. Lékař byl původně uvolněn, aby se mohl starat o svého starého otce, ale koncem ledna, kdy v provincii epidemie vypukla, se vrátil dobrovolně do práce. Během svého neskutečného zápřahu tak musel dělit své síly mezi pacienty i svého milovaného otce.

Podle informací serveru si Tung Tchien vzal koncem února poprvé po více než měsíci volno, ale krátce nato jej postihla velká bolest hlavy, přišel o řeč a dostal se na jednotku intenzivní péče. Tam strávil 19 dní. Už se ho bohužel nepovedlo zachránit, zemřel 22. března ve věku nedožitých 30 let. Jako pravděpodobná příčina smrti se jeví mozková mrtvice.

Lékaře nyní neoplakávají jen jeho žena, otec, přátelé a kolegové, ale i běžní lidé. Mnoho se s ním přišlo rozloučit osobně, když utvořili kordon kolem projíždějícího vozu s jeho rakví. Všichni vědí, že zemřel příliš mlád, a jen proto, že nasadil svůj život pro druhé.  

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa