Vévodkyně z Cornwallu byla rovněž testována, její výsledky jsou negativní. V souladu s doporučením vlády a zdravotníků se princ a vévodkyně nyní nachází v domácí karanténě ve svém domově ve Skotsku,“ pokračuje oznámení. Podle princova úřadu není možné identifikovat, kdo Charlese nakazil, v předchozích týdnech se kvůli královským povinnostem setkal s velkým počtem lidí.

Podle dostupných informací jsou oba monarchové už několik dní v dobrovolné izolaci na statku Birkhall. Veškeré pracovní schůzky probíhají online a manželský pár se z důvodu možné nákazy jeden druhému vyhýbá. Na statek je doprovodilo několik nejdůležitějších zaměstnanců, kteří se starají o chod domácnosti.

Královna Alžběta II. (93) s manželem Philipem (98) jsou v dobrovolné karanténě na hradě Windsor. O víkendu se světem rozšířila zpráva, že princ Philip podlehl koronaviru, ukázala se však jako lživá. Oba monarchové se těší dobrému zdraví. Se svou matkou se Charles podle prohlášení Buckinghamského paláce naposledy viděl 12. března. 

Princ Charles je druhým monarchou, který byl pozitivně testován na Covid-19. Minulý týden stejnou diagnózu potvrdil úřad monackého knížete Alberta II.

Fotogalerie
45 fotografií