V první polovině března podstoupila herečka operaci prsu postiženého nádorem. V té době už se Českou republikou začalo ve velkém šířit onemocnění Covid-19, které, jak známo, může být pro některé rizikové skupiny i smrtelné. Mezi ohrožené se neodmyslitelně řadí i lidé s onkologickou diagnózou.

Míša Kuklová se proto rozhodla udělat maximum pro to, aby si koronavirem nezkomplikovala průběh léčby rakoviny prsu. Vláda na občany apeluje, aby na nákupy potravin chodili v rouškách či respirátorech a ideálně i s rukavicemi a brýlemi, které také mohou člověka ochránit před nákazou. Herečka však riziko nákazy snížila ještě dalším krokem, který by mohl mnohé inspirovat.

„Už jste na tom taky někdo jako já? Meju všechno,“ napsala na sociální síť k fotce právě nakoupených potravin, které ihned ve dřezu nezapomněla preventivně pořádně umýt. V odkapávači na nádobí tak lze spatřit nejen zeleninu, ale například i zaletovanou šunku, sýr nebo špagety. „Tuhle jsem utírala i krupicový cukr a skoro se mi rozpustil obal! Asi je lepší cukr přesypat a obal vyhodit,“ svěřila svoji tak trochu úsměvnou zkušenost jedna z hereččiných sledujících. Takhle se na to musí!

VIDEO: Michaela Kuklová: Vzpomínám na mrtvé, ale neopíjím se.

Video
Video se připravuje ...

Michaela Kuklová: Vzpomínám na mrtvé, ale neopíjím se. Adam Balažovič/BPŽ