Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

V Sydney vrcholí „toaleťákové“ šílenství: Dva zlodějíčci si ze supermarketů odnesli 500 rolí!

Autor: ran - 
24. března 2020
22:14

V australském Sydney si v posledních dnech dva zlodějíčci naloupili toaletního papíru vskutku do zásoby. Ukradli postupně v několika pobočkách jednoho z tamních obchodních řetězců celkem 500 kusů... Po zlodějíčcích pátrá policie, která má k dispozici záběry z bezpečnostních kamer. 

V několika různých čtvrtích v Sydney si z poboček supermarketu Woolworth odnesli dva muži pořádnou zásobu „toaleťáku“. Vzhledem k jeho odcizenému množství i tomu, co se v Austrálii děje kolem zásob této hygienické potřeby, je jasné, že cílem dvou mladíků nebylo zásobit se papírem pro svoji osobní potřebu na horší časy.

V uplynulých týdnech Australané podlehli panice z pandemie koronaviru a toaletní papír byl mezi zbožím, o které se častokrát u regálů i strhávaly nelítostné boje. Někde dokonce muselo být zboží vydáváno za asistence policie!

Ve jmenovaném supermarketu za jediný den zákazníci vykoupili zásobu, která za běžné situace obchodu vystačí na šest týdnů! A to i přes to, že zásob ve velkoskladech na australském kontinentě zdaleka neubývá. Jen obchody nyní dočasně nestíhají doplňovat své zásoby pod náporem zákazníků.

 

Oba muži ve věku kolem třiceti roků loupili přímo ze skladů v zázemí obchodů. Ve dvou případech utekli s prázdnýma rukama, když se jim sice podařilo vloupat do skladu, ale byli „vyrušeni“ zaměstnancem. V jedné pobočce muži ohrožovali pracovníky i vytaženým nožem.

Jeden ze zlodějů je na kamerách zachycený se zakrytým obličejem, druhý si ale vykračuje bezstarostně bez jakéhokoli maskování. Policii tak, doufejme, značně ulehčil práci. 

Nedostatku komodity se i v Austrálii snaží využívat různí „šmejdi“. Ceny toaletního papíru, který inzerují na svých webových stránkách, vyšroubovali do závratných výšek. Jedna z facebookových nabídek zní na 100 dolarů za kus, jiný chytrák se dokonce pokusil prodat ruličku za neuvěřitelných 1000 dolarů! Jeden jediný ústřižek by tak kupujícího vyšel na 10 dolarů. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání