Je libo lahvinku dezinfekce za 500 Kč? A co roušku za tři stovky, i když je celá republika rozdává zdarma? Je v ní aktivní stříbro, takže ochrana zaručena. Prodejní praktiky Slovákové, jež svými popisky na e-shopu živí nenasytné Grammar Nazis, se staly obecně známými a kritizovanými. Teď však překročila zákonnou mez. Jedna věc je totiž prodávat předražené aušusy, druhá, když ty aušusy vůbec nepřijdou. Kauzu kolem nefunkčnosti jejího snového byznysu si na paškál vzala nová instagramová stránka s názvem Hrabonela Hlena Lichvářová. 

Autoři stránky sdílí z dnes již uzamčeného profilu Slovákové informace a zároveň podporují nespokojené zákazníky, aby přispěli svou trochou do mlýna. Kdyby za každý poslaný příspěvek zakladatel profilu dostal jednu korunu, byl by teď patrně možná ve větším balíku než Nela, která se rozhodla vydat cestou tvrdého byznysu. Lidé na profil přichází s různými stížnostmi, od zaslání špatného zboží přes nedodání faktury po nepotvrzení platby, přestože proběhla. A někdy nebylo v pořádku naprosto nic.

„Já jsem bez peněz, bez potvrzení o přijetí platby, bez roušek a bez reakce na maily... A to jsem zadával okamžitou platbu hned minulou neděli,“ nechápe situaci v ústředně brněnské společnosti jeden zhrzený zákazník. A podobných reakcí jsou desítky. Někteří to nenechávají jen u komentování a na Nelu, kterou titulovali koronašmejdkou, rovnou posílají Finanční úřad a hygienu.

Sama obchodnice se strachem začíná pociťovat sílu rozlícené masy na vlastní kůži. Během posledních pár dnů jí odešlo 5 tisíc sledujících z Instagramu, kteří patrně migrovali k Hrabonele, která za jediný den stihla nastřádat 18 tisíc nových fandů. Slovákové chodí výhrůžky a je zasypána stovkou storen od zákazníků, kterým místo ochranné roušky přišel kus proděravělého hadru, a ještě k tomu v jiné barvě a vzoru, než si objednali.

Kupující ale neřeší jenom její akční zboží, na němž díky panice údajně vydělala až 13 milionů korun, ale poukazují na nekvalitní vlajkovou loď celého konglomerátu – plavky. V komentářích se mimo jiné řeší, zda roušky nešije právě z nich. Z neprodaných kabátů z minulé kolekce jich totiž udělala hned několik desítek, stovek a možná i tisíců.

VIDEO: Slováková před koronavirovým fiaskem mluvila o nahotě na prodej

Video
Video se připravuje ...

Vítězka Hotelu Paradise Nela Slováková na plese: Nahota na prodej?! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
28 fotografií