Britská linka Národní zdravotnické služby prožívá v posledních dnech neuvěřitelný nápor. Vévoda z Cambridge s chotí chtěli vyčerpaným telefonistům poděkovat za práci a podpořit je, samozřejmě si ale přizvali i fotografy a reportéry, aby se o tom psalo. Královský pár chce v době krize působit, že má vše pod kontrolou, a sloužit jako vzor ostatním lidem. William dokonce bryskně zakročil, když si jedna žena chtěla podat ruku s jeho manželkou, a varoval ji, že to v žádném případě není možné. Jenže už tím, že se jako vrcholoví monarchové rozhodli zajít mezi lidi, si znepřátelili veřejnost, už tak koronavirem dost vyděšenou.

Teď, když jsou královna Alžběta (93) s princem Charlesem (71) v dobrovolné domácí izolaci, se William po dobu pandemie může stát dočasným regentem Británie. V takové situaci by se sám měl hlídat a ven vycházet jedině tehdy, je-li to nezbytné, a mít po ruce (a na rukou) ochranné pomůcky. Návštěva centra však ukázala, že to mají s Kate na háku. Ihned po zveřejnění fotografií se na pár spustila kritika. „Můžeme se teď pobavit o tom, jak bychom se podle nich měli sociálně distancovat, ale přitom oni dva jsou v bezprostřední blízkosti jiných lidí?!“ stěžoval si jeden komentující. „Hele, miluju vás, ale nebuďte mezi lidmi, jděte domů!“ káral je další.

Mnoho fanoušků zarazilo, že na žádné fotografii nebyl náznak jakékoliv ochrany. Ani rouška, ani rukavice, moment, kde by si pár dezinfikoval ruce, aby podtrhl, že je to důležité. Nic. Někteří zarytí fandové britské monarchie ale vévodskou dvojici chválili, že v době světové krize dokážou povzbuzovat ty, kteří pro společnost dělají maximum.

Zatímco William s Kate aktivně zastupují královnu v její absenci, zbytek rodiny si hrabe na vlastním písečku – princezna Beatrice (31) řeší zrušené vdavky, odloučení Sussexové Meghan (38) a Harry (35) obrnili služebnictvo svého domu v kanadském Vancouveru rouškami, rukavicemi a antibakteriálními gely a k malému Archiemu nikoho nepouští, princ Andrew (60) si kvůli pandemii oddechnul, protože jeho sexuální skandály už nejsou tématem číslo jedna.

VIDEO: Válka Rosola a Ochotské pokračuje! A další rána pro Harryho s Meghan.

Video
Video se připravuje ...

Válka Rosola a Ochotské pokračuje! A další rána pro Harryho s Meghan. Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
90 fotografií