Nebezpečný virus COVID-19 ve všech lidech odhaluje jejich skutečné charaktery. Některé hvězdy na sociálních sítích jenom pláčou nad vidinou ušlého zisku, jiné se daly na výrobu ochranných roušek, a ty, co nejsou se šicím strojem tak zručné jako třeba vyučená švadlenka Lucie Bílá (53), pomáhají alespoň distribucí roušek. Podobně jako Agáta Prachařová (34), která ve svém pořadu Spolu doma na Mall TV rozváží roušky k praktickým lékařům či do domova důchodců, snaží se svým bližním pomáhat i herečka Eva Holubová. Místo toho, aby se svou dobročinností veřejně chlubila, se o ní zmínila vlastně jenom mezi řečí.

Procházení nejnovějších zpráv okolo koronaviru ji podle jejích vlastních slov rozhodilo. „Pomáhala jsem koordinovat výrobu a přesun roušek pro bezdomovce, protože je, či možná už bylo, na ně zapomínáno,“ prozradila na sebe. „A to by byl, přátelé, velký průser. Nehledě na to, že to je nelidský,“ dodala známá herečka, která si získala srdce diváků v celé řadě hořkých komedií Jana Hřebejka (52), například Pelíšky nebo Pupendo.

A má pravdu: Všichni mluví o lidech s oslabenou imunitou, léčících se s onkologickým onemocněním, anebo o starých lidech nad 70 let, kteří patří do nejrizikovějších skupin, málokdo si ale vzpomněl na osoby bez domova!

Ona prý není moc „schopná a pilná“, jak o sobě sama napsala, ale koordinaci práce ostatních zvládá levou zadní. I proto ve spolupráci s Armádou spásy a organizací Tlustá čára mohla podpořit ty, které společnost tak trochu přehlíží. „Jestli nebudeme pomáhat a myslet na všechny ohrožené, dopadne to na hlavy nás všech,“ zdůrazňuje Holubová.

Svých vlastních starostí má přitom až nad hlavu: Její dcera Karolína (26) i s partnerem by měla být v těchto dnech v karanténě po návratu z Velké Británie, kde žije. Tam je přístup ke koronaviru dost neobvyklý… „Už je mám v ČR, nemohu k nim, ale jsou v bezpečí. Nakoupené zásoby mají, mobil taky, ufff, díky Bože,“ oddychla si na instagramu.

VIDEO: Boj Evy Holubové o životní prostředí! Na záchodě nesplachuju, je jiné řešení!

Video
Video se připravuje ...

Boj Evy Holubové o životní prostředí! Na záchodě nesplachuju, je jiné řešení! Petr Macek, Jan Jedlička

Fotogalerie
55 fotografií