Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jiří Menzel se ženou Olgou v posteli v rouškách: Poslali důležitý vzkaz

Autor: šim - 
22. března 2020
08:08

Olga Menzelová (42) se roky obětavě stará o svého manžela Jiřího (82), který na podzim 2017 prodělal vážné onemocnění a operaci hlavy. Není proto divu, že se oba snaží chránit před koronavirem. Ani přes tíživou atmosféru, která se rozmáhá po celé zeměkouli, však neztrácejí svěžího ducha. Všem svým příznivcům poslali vzkaz a Olga přidala několik dobře míněných preventivních rad.

„Spíchli jsme si je sami a nosíme je. Roušky všem! Noste je, přátelé,“ napsala Olga Menzelová k fotografiím, které si umístila na svůj profil na sociální síti. Na jedné fotce je sama Olga, na druhé je v objetí se svým mužem Jiřím na lůžku. Oba mají přitom na sobě roušky s červeným kolem uprostřed, z něhož vystupuje nápis „KUN*A“.

Aby se nevyrojily nemístné komentáře a spekulace, co tím chtěli „básníci“ říci, připojila Olga vysvětlení. „Kun*a Lanta... Vegetarian Avantgarde... Thajská reminiscence na jednu báječnou restauraci,“ napsala Menzelová k fotografii.

Video  Olga Menzelová jako antická bohyně! Jak se má její manžel Jiří?  - Markéta Reinischová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

K tomu pro všechny sledující přidala několik preventivních rad, jakou prevenci proti nákaze zvolit. Odkázala se na indického neurologa MUDr. Vinaye Goyala. „Specialista v oboru říká: Jedinými místy vstupu (viru do organismu) jsou nosní dírky a ústa/krk. Při takovéto globální epidemii je téměř nemožné vyhnout se styku s virem navzdory veškeré obezřetnosti. Kontakt s virem není takovým problémem, jako je jeho šíření.

Dokud jste ještě zdraví a neprojevují se symptomy infekce virem, abyste zabránili jeho šíření, zhoršení symptomů a rozvinutí sekundární infekce, existují jednoduché kroky, které můžete provádět a které nejsou dostatečně v oficiální komunikaci vyzdviženy:

  1. Časté mytí rukou
  2. ,Ruce pryč z obličeje'. Odolejte pokušení dotýkat se jakékoli části obličeje, pokud nechcete jíst, mýt se, atd.
  3. Kloktejte 2x denně teplou slanou vodou (používejte Listerin, pokud nedůvěřujete slané vodě). Viru H1N1 trvá přibližně 2-3 dny po první infekci v krku nebo nosních dutinách, aby se šířil a ukázaly se charakteristické symptomy. Jednoduché kloktání zabraňuje šíření viru. Svým způsobem má kloktání slanou vodou stejný efekt na zdravého jedince, jako má vakcína na infikovaného. Nepodceňujte tento jednoduchý, levný a mocný preventivní způsob.
  4. Tak jako v bodu 3, čistěte si nosní dírky teplou slanou vodou alespoň 1x denně. Ne každý umí tyto jógové praktiky - čistit si nosní dutiny. Stačí pořádně se 1-2x za den vysmrkat a vyčistit nosní dírky tampónky namočenými v teplé slané vodě.
  5. Posilujte imunitu potravinami bohatými na vitamín C. Pokud je musíte nahradit tabletami, ujistěte se, že obsahují zinek, který napomáhá vstřebávání vitamínu C.
  6. Pijte tolik teplých nápojů, kolik jen můžete - čaj, kávu atd. Pití teplých nápojů má stejný účinek jako kloktání, ale v opačném směru. Vymývají šířící se virus z krku do žaludku, kde nemůže virus přežít, šířit se ani nijak škodit.

Rozšiřujte tento návod, nikdy nevíte, kdo může díky tomu zůstat naživu,“ dodala na závěr Olga.

villon ( 23. března 2020 09:00 )

Ani mu ji pořádně nezavázala, jen tak mu ji naaranžovala kvůli té fotce.

villon ( 23. března 2020 08:58 )

Twl tak nejdřív do světa pošle vzkaz že vegetariáni jsou kun dy, potom plácá jakési jogýnské nesmysle a nakonec hodí selfí po hoňce starýmu v postely s rouškama. Ta baba je fakt na palici.

Evka4 ( 22. března 2020 20:36 )

DWEI: Souhlas

DWEI ( 22. března 2020 19:33 )

carlae -přesně tak Už jsme si to také několikrát v rodině říkali a do telefonu se známými a kamarády..... smeknout před panem Babišem, panem Vojtěchem... zachránili mnoho a mnoho životů. Kdyby se to stalo dřív, v době premierování Špidly, Sobotky, Grosse, Nečase, Paroubka, tak to by byl masakr!!!!! Vůbec největší chytrolín v politice je ale Miroslav Kraďousek

Evka4 ( 22. března 2020 15:01 )

horalysa:Přesně, tahá ho jak opičku na vozíku a on ani neví, která bije. Stejně to bylo s Veškrnkou. Ten její "ustaraný" ksicht nezapomenu. Když umíral, tak ho obskakovaly jeptišky

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa