Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Zloděj ukradl nářadí: Kvůli stavu nouze mu hrozí 8 let za mřížemi

Autor: ČTK - 
21. března 2020
17:56

Až osm roků vězení hrozí dvaadvacetiletému muži, který se v pátek večer vloupal do garáže rodinného domu v Olomouci-Chválkovicích a ukradl tam drobné ruční nářadí v hodnotě 450 korun. Policisté zloděje brzy dopadli a nyní mu kvůli vyhlášenému stavu nouze hrozí výrazně přísnější trest než obvykle.

Před vyhlášením stavu nouze mohl soud podobné nenechavce poslat do vězení nejvýše na dva roky. ČTK to  řekl policejní mluvčí Libor Hejtman. "Dvaadvacetiletý recidivista z Olomouce je podezřelý, že v pátek kolem 21:00 nejprve vnikl na oplocený pozemek a následně za použití síly vnikl sklepními dveřmi do garáže rodinného domu. Garáž prohledal a odcizil z ní drobné ruční nářadí v hodnotě 450 korun," uvedl Hejtman.

Policisté na místo ihned vyjeli a zloděje zanedlouho vypátrali, zadrželi a umístili do policejní cely. Kriminalisté po zahájeném trestním stíhání podají podnět státnímu zástupci na podání návrhu na vzetí muže do vazby. Mladému zloději hrozí za krádež a porušování domovní svobody trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se do garáže vloupal ve vyhlášeném stavu nouze.

Varování policie

"Důsledně varujeme všechny potenciální pachatele, aby si uvědomili, že v současné době, tedy v době vyhlášeného nouzového stavu na území ČR, je jakékoliv protiprávní jednání přísněji postihováno," upozornil Hejtman.

villon ( 21. března 2020 20:58 )

Možná si jen chudák potřeboval cosi opravyt a všecky Baumaxi jsou zavřené.
Jinak ty poliš roušky jsou bomba!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání