Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vyvraždil vlastní rodinu: Popravu vraha nyní zdržel koronavirus

Autor: jel - 
23. března 2020
22:04

John William Hummel (44) z amerického Texasu v roce 2009 zavraždil svou těhotnou ženu Joy (†34), malou dcerku Jodi (†5) i svého tchána Clyda Bedfora (†57). O dva roky později byl vrah odsouzen k trestu smrti. Nejvyšší odvolací soud však jeho popravu prozatím zastavil, poprav se údajně účastní velké množství lidí a ti by se tak vystavili riziku nákazy koronavirem.

Hummel svou těhotnou manželku třicetkrát bodl nožem a svého tchána zavraždil baseballovou pálkou. Důkazy nasvědčovaly tomu, že toutéž pálkou umlátil také malou Jodi, z vraždy holčičky však usvědčen nebyl. Po hrůzném činu jejich dům zapálil. Vše údajně kvůli jiné ženě, kterou potkal ve večerce.

Jeho právník u soudu uvedl, že popravy se účastní mnoho osob včetně svědků a vzhledem k tomu, že jsou v texaských věznicích nyní zakázány návštěvy, aby se snížilo riziko přenosu smrtelného viru, při popravě by se lidé zbytečně vystavili nebezpečí.

Stát Texas byl však proti a argumentoval tím, že po tom, co tak krutě zavraždil vlastní rodinu, nemůže Hummel předstírat, že mu záleží na životech ostrahy a svědků. Navíc je prý komora smrti izolována od ostatních částí věznice. Odvolací soud nicméně nakonec popravu odložil o šedesát dní.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa