Tentokrát bude mít Prostřeno! rozdané karty dost jednostranně: čtyři pánové, ale jenom jedna dáma. Patricie (24) si jde ovšem za svým vítězstvím velice tvrdě a dá to najevo i svým hodnocením. Pánové s ní budou mít vlastně docela těžké pořízení!

Jako první se k plotně postaví vedoucí prodejny Michal (36). Sestaví menu podle známého kuchaře Emanuela Ridiho (46) či hvězdného Gordona Ramsayho (53) a nebojí se ani experimentů, například do petrželové polévky dá jablíčka. Už předkrmem však Patricii nepotěší, jelikož nesnáší tepelně upravenou papriku. A pak jí vadí cuketa, kterou z jídla vytahá. „Cuketu jím, ale vůbec mi nesedí do toho rizota,“ stěžuje si. „Za mě to bylo úplně v pohodě, ta cuketa v hlavním chodě. Nebyla natolik cítit, aby se musela vyndat,“ nechápe její chování ajťák Lukáš (26).

Laborantka Patricie vaří v úterý – a všechny překvapí. A to nejenom svým neženským způsobem života: má totiž dost mužské koníčky, například fotbálek a šipky. Pánové od stolu se ale shodnou, že na pivo by s takovouto dívkou nešli. A nejspíš ani na rande. Své hosty Patricie vyvede z konceptu i jídlem, které bude servírovat. Ačkoli si u Michala z rizota cuketu vybírala, sama ji připraví. „Přišlo mi to jako taktika, zkusila na Michala, jak na to bude reagovat. Bylo to vůči němu nefér,“ spekuluje montér Tomáš (25).

Ve středu předvede, co v kuchyni dovede, Lukáš, který se živí tím, že navrhuje webové stránky. Své hosty přivítá přáním, aby byl klid. Jenže Patricie vzápětí slibuje, že „začne hrát“, což mnohé zmate. Myslí svou hrozbu vážně? Nikdo z nich v ten moment pochopitelně netuší, že dlouhovláska, na první pohled tak sympatická, pak Lukášovo jídlo, na kterém si všichni tolik pochutnali, drsně zkritizuje. „Lukáše beru jako konkurenci, tím, že měl dost podobné menu jako já,“ prohlásí a vytáhne hodně nízkou známku…

Čtvrteční večer bude patřit Tomášovi, jenž se co nevidět stane tatínkem. Ostatním soutěžícím také prozradí, že svou přítelkyni požádal o ruku a peníze z výhry by rád využil na plánovanou svatbu. „Kdybychom zůstali v kontaktu, tak bych vás chtěl pozvat samozřejmě na svatbu,“ pronese Tomáš během hlavního chodu směrem ke svým hostům. To možná trochu zapůsobí na Patricii, jejíž hodnocení je sice drsné, ale ne tak moc jako předchozího večera. „Tomáš je dost velkej sympaťák a nechci mu ublížit… Takže hodnotím spravedlivě. Byl to takovej průměr,“ prohlásí v autě.

Jako poslední předvede své kulinářské schopnosti nejstarší člen této středočeské skupinky, stavař Radek (45). Ten 11 let pracoval coby voják, a proto i kritiku přijímá se vztyčenou hlavou. Porce jsou ale královské a stůl se vysloveně prohýbá pod všemi pochutinami – hlavním chodem bude totiž takzvaný „sváteční talíř“, tedy rodinný vánoční recept, v němž nechybí ani uzené maso, ryba či klobása, ale také houby a hrachová kaše.

Po tom dobrém jídle je Patricie naměkko a nasype si veřejně popel na hlavu. „Já bych se ti, Lukáši, chtěla omluvit. Já jsem z tebe cítila konkurenci a obodovala jsem tě nízko. Je mi to líto, hodně líto…,“ kaje se. Lukáš se ovšem zachová jako grand. „Co na to říct. Teď už to nenapravíme,“ reaguje s hořkostí v hlase. Pod čí talíř ale produkce schovala výhru 60 tisíc? Sledujte Prostřeno, bude to divoké!

VIDEO: Prostřeno! plné taktizování: Jak hodnotí rýpavá Patricie?

Video
Video se připravuje ...

Prostřeno! plné taktizování: Jak hodnotí rýpavá Patricie? 

Fotogalerie
7 fotografií