„Krásné ráno, přátelé, tohle je fotka ze včerejška, nachodili jsme po lesích 8 km, batoh se sváčou a pitím, vodítka, miska na vodu pro psy, roušky a toaleťák pro případné neočekávané dobrodružství za smrkem,“ napsala Bendová k rodinné fotografii. Jak ona, tak i její o 12 let mladší přítel Michal Topol mají nasazenou roušku. Roušku měli určitě i psi, ale do záběru se nevlezli. Modelka pak popsala, jak viděli několik lidí bez ochrany a ti poté, co Bendovou s přítelem spatřili, si ji pro jistotu také nasadili. Opravdový šok přišel, když je nenásledovali další jedinci.

„…mají pocit, že jsou na planetě sami a roušky jsou pro ně asi trapnost. PROSÍM, NOSTE JE I DO LESA,“ okřikla své fanoušky, „nechceme potkávat např. ufuněný cyklisty bez roušek! CHRAŇME SE NAVZÁJEM.“ Poselství se minulo účinkem, pár sledujících jí sice poděkovalo, že chrání sebe i ostatní i v přírodě, většina pisatelů měla na věc jiný názor a modelku osočilo z plýtvání této vzácné komodity.

„Chodit po lese v rouškách, kde je to absolutně nepotřebné, za situace, když je nemocnice nemají, je krajně nezodpovědné plýtvaní. Tohle by mělo byt trestné. Hanba Vám!“ rozčílil se jeden komentující.

 „Prosím, používejte selský rozum. Do těch roušek jste dýchali celých 8 kilometrů? Do té jedné samé?“ podivila se jiná fanynka. Nošení roušek v přírodě pokládá za nesmysl i infekcionista Nemocnice na Bulovce Jiří Beneš, který o zbytečném chránění upozornil v pořadu internetové televize DVTV.

„Je potřeba je používat v prostorech, kde je hodně lidí. Trochu mě překvapuje, když vidím, jak lidé venčí psa, jedou na kole a oni mají roušky, to mi přijde zbytečné,“ řekl a na divácký dotaz o běhání v lese s rouškou odpověděl, že je nutná jedině tehdy, budeme-li sportovat s dalšími 10 lidmi.

Nařízení vlády ale hovoří jasně – roušky všude, bez nich pokuta. Že vás ale policisté za nenošení ochrany budou nahánět i v lese, je docela nepravděpodobné.

VIDEO: Prozření Alice Bendové po osmi letech vztahu: Svatba nebude!

Video
Video se připravuje ...

Prozření Alice Bendové po osmi letech vztahu: Svatba nebude! Markéta Reinischová

Fotogalerie
58 fotografií