Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Koronavirus zabil tři členy jediné rodiny: Další čtyři infikoval!

Autor: ran - 
19. března 2020
19:11

Dva nejstarší potomci mnohonásobné matky a babičky zemřeli v americkém New Jersey jen krátce předtím, než jejich stařičká máma. Nikdo ale neměl to srdce jí smrt jejích dětí prozradit, odešla proto z tohoto světa, aniž by tušila, že dcera a syn boj s nemocí prohráli.

Nákaza šířící se světem si v americkém New Jersey vyžádala v rozvětvené italsko-americké rodině Fuscových velkou daň. Zabila nejstaršího člena rodiny, „matku rodu“ Grace Fuscovou (†78) a její dceru i syna, ale také se jí nakazili další čtyři členové. Zbytek rodiny je v izolaci. Všichni se zřejmě nakazili na nedávné velké rodinné oslavě, kam si pozvali i další přátele a hosty! Vyplývá to z šetření zdravotnických úřadů.

Grace byla 11násobnou matkou a milovanou babičkou 27 vnuků a vnuček. Zemřela ve středu v noci na onemocnění způsobené koronavirem. Pět dní před ní zemřela její nejstarší dcera Rita (†55) a syn Carmine odešel ve středu, jen několik málo hodin před tím, než zemřela matka. Grace ale nikdo z jejích blízkých ani ošetřovatelů neprozradil, že jsou její milované děti již po smrti! 

Roseann Paradiso Fodera, jeden z příbuzných, se o současné situaci v rodině svěřil deníku The New York Times. Další čtyři členové rodiny byli převezeni do nemocnice, kde jsou napojeni na ventilátory, tři z nich ve velmi vážném stavu. „Je to pro nás všechny strašné neštěstí,“ neskrývala zármutek a pláč ani Ritina sestra Elizabetha.  

Ostatních 19 členů rodiny bylo testováno na koronavirus a byla jim nařízena domácí karanténa.

Úřady nabádají obyvatele, aby situaci nepodceňovali a vystříhali se setkávání ve větších skupinách.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa