Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Koronavirus v Brně: Mile zaskočení záchranáři, lidé jim nosí jídlo, dobroty i dárky

Autor: Hynek Zdeněk - 
19. března 2020
14:19

Denně se setkávají s nakaženými a lidmi v karanténě. Riskují své životy, aby zamezili šíření koronaviru. Zdravotníci i policisté jsou v tzv. první linii. Jihomoravané se jim za to revanšují - posílají jim jídlo i dárky.

Několik desítek metrů dlouhý nápis „Fandíme vám všem, kdo stojíte v první linii!“ ozdobil budovu záchranářů v brněnských Bohunicích. Je společným dílem fotbalových a hokejových fanoušků. „Takové projevy solidarity nám dodávají sílu,“ uvedla mluvčí záchranky Michaela Bothová.


Lidé přitom nezůstávají jen u slov. „Za poslední dny jsme od štědrých dárců dostali obědy, ovoce, kávu, čokolády, rajčátka, energetické nápoje, nebo třeba i hračky pro děti našich zaměstnanců. Takovou solidaritu nepamatujeme,“ upřesnila Bothová.

Děkujeme, rozdělíme se!

„Vše se budeme snažit rozdělit mezi všechny naše základny. Děkujeme, že nás podporujete, děkujeme, že jste v tom s námi!“ vzkazují dojatí záchranáři. A lidé na jižní Moravě nezapomínají ani na policisty na hranicích.


Provozovatelé břeclavské restaurace Espresso začali od pondělí vozit zdarma obědy policistům, kteří slouží na hraničním přechodu v Břeclavi. „Nemají si tam kde koupit jídlo a nás to nezruinuje. Budeme jim ho vozit, pokud to bude potřeba,“ ujistila Jitka Kouřilová Fibingerová.

Prvním, kdo si vzpomněl na policisty na hranici v Břeclavi, byla cukrářka Hana Cupalová, která jim přivezla cheesecaky. Policisté vůbec nemohli ani uvěřit, že si na ně takto někde vzpomněl. Nyní se s nabídkou pomoci ozývají i další lidé.

Břeclaví se navíc nechala inspirovat i jedna z valtických pizzerií. Rozhodla se, že bude bezplatně zásobovat jídlem policisty na hranici ve Valticích.

VIDEO: Jedna z brněnských firem hlásí, že od dubna spustí výrobu revolučních masek, dokážou podle ní koronavirus zahubit.

Video  Brněnská firma ohlásila revoluční ústenky proti koronaviru.  - TV Blesk Zdeněk Matyáš
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa