Jen pár okamžiků předtím, než začalo od čtvrteční půlnoci platit nové zpřísněné opatření české vlády, která nařídila všem občanům povinné venkovní nošení roušek pod hrozbou 20tisícové pokuty při porušení tohoto pravidla, zveřejnila kapela Mirai společně s moderátorkou Nikol Štíbrovou fungl nový hit reflektující současné vážné dění kolem obávaného COVID-19.

„Aktuální situace nahání hrůzu, a tak je třeba tahat za jeden provaz. Moc šít neumím a napsat song mi přišla nejsmysluplnější cesta podílení se na odvrácení toho pekla, co nás pokouší. Díky moc všem, co to cítí stejně a přiložili ruku k dílu. Je Vás hromada a ne všichni jste se vlezli do videa, ale snad to vemete sportovně... Mám pocit, že poslední dny ukazují i spousta dobra v nás. Noste roušky! Má to smysl,“ stojí na instagramu kapely Mirai vzkaz od frontmana Miraie Navrátila, čímž se aktéři originálním způsobem přidávají k celé řadě známých osobností, jež v uplynulých dnech šíří osvětu důležitosti nošení ochranných roušek všeho druhu. Například i doma na koleni ručně ušitých. Ostatně některé z nich se ve videoklipu objevily a některé z nich jsou v rouškách skutečně k nepoznání. Mezi ně se řadí například modelka Tereza Maxová (48), těhotná zpěvačka Monika Bagárová (25), Ewa Farna (26) nebo herečka Dana Batulková (62) s dcerou Marianou Prachařovou (25).

„PS: Při natáčení nedošlo ke kontaktu jednotlivých účinkujících a Nikča nahrála vokál přes mobil. PUNKS NOT DEAD! Jestli s námi sdílíte myšlenku a jste ready přiložit ruku k dílu, prosím SDÍLEJTE,“ dodal Mirai pro ty, kteří by se snad chtěli pohoršovat nad tím, že by pěvecké duo přišlo do přímého kontaktu a ohrozilo tak nejen své zdraví. Pro Nikol Štíbrovou to tak je už druhý pěvecký počin v krátké době. Svůj debut měla loni v listopadu, když se slovenskou kapelou IMT Smile nazpívala duet  Príliš osobná známosť ke stejnojmennému filmu.

Podívejte se, jak si vyrobit roušku doma >>>

VIDEO: Nikol Štíbrová a Ivan Tásler o songu pro film Příliš osobní známost

Video
Video se připravuje ...

Nikol Štíbrová a Ivan Tásler o songu pro film Příliš osobní známost Kateřina Štichová, Jan Jedlička

Fotogalerie
45 fotografií