Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pět pražských hasičů je infikovaných: Desítky jsou jich v karanténě

Autor: jim - 
18. března 2020
16:16

Požárníci hlavního města zažívají v těchto dnech složité chvíle. U pěti z nich bylo diagnostikováno nakažení novým typem koronaviru COVID-19. V karanténě jsou podle mluvčího pražských hasičů Martina Kavky desítky dalších kolegů. Mimo službu je jedna směna na stanici v Krči, přesto zvládají hasiči pomáhat záchrance a všude, kde je potřeba.  

První dva případy byly zaznamenány již v pátek 13. března. Jeden nakažený požárník pracoval v hasičské stanici v Satalicích a druhý ve strašnické stanici. Poté, co se jejich nakažení potvrdilo, zahájilo se hromané testování dalších členů hasičského sboru.

Aktuálně je 5 pozitivních případů na koronavir, testováno bylo přes 100 lidí, v karanténě je několik desítek osob. Mimo službu je v současnosti také jedna směna na stanici v Krči,“ řekl mluvčí Martin Kavka.

Přesto není činnost hasičů nijak ochromená a zvládají pomáhat také zdravotníkům. Podle Kavky asistují v areálu Zdravotní záchranné službě hl. m. Prahy v areálu Kundratka: „Zajistili jsme také logistiku materiálu pro zřízení odběrového místa v FN Královské Vinohrady. Štáb pražských hasičů vše nepřetržitě koordinuje na hasičské stanici Modřany,“ popisuje aktuální stav Kavka. K dispozici mají hasiči momentálně 7000 roušek a několik stovek respirátorů.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa