Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Marek Lambora ze Slunečné bude v nové pohádce zase za prince! Snad si mě diváci nezaškatulkují, doufá

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ
18. března 2020 | 06:00

Marek Lambora (24), mladý a pohledný herec, kterému se jeho kariéra začíná docela slušně rozjíždět, představil novou fantasy pohádku Princezna zakletá v čase. Bohužel diváci si na ni kvůli koronaviru ještě chvilku počkají, její premiéra je přesunuta na listopad. Marka ovšem můžete vídat pravidelně v seriálu Slunečná!

Dneska to byla docela vtipná tiskovka, už jste někdy na podobné byl?

Kdepak, já jsem byl zatím na málo takových akcích, jelikož tohle je moje první velká role ve filmu – takže jsem na začátku období velkých tiskových konferencí...

Vy máte i velkou roli v seriálu Slunečná, kde také hrajete takového novodobého prince. Nebojíte se, že se do takových rolí trochu profilujete?

Samozřejmě že ta obava tam trochu je, ale doufám, že se nám podaří s mou manažerkou nastínit i jiné stránky, co se profese týká. Seriál pravděpodobně poběží i v době, kdy přijde film konečně do kin, tedy doufám, že v listopadu, a snad si mě diváci ani tvůrci filmů nezaškatulkují tak, že bych uměl hrát jen tyhle postavy, protože si myslím, že můj rejstřík občas dosáhne i dál.

Tohle je už vaše druhá pohádka, první byla Zakleté pírko. Čím je tato jiná?

Rozhodně fantazií, kterou v sobě má. Tím, že se odehrává ve světě, který existuje a zároveň neexistuje. Je plná trikových záběrů a kouzel, ale jedno mají obě pohádky přece jen společné: lásku.

Jaký je váš princ?

Jan z Kalderonu je udatný bojovník, šermíř a vítěz mnoha šermířských klání. Na tom byla právě největší práce, protože jsem s Igorem Kryštofem, hlavním kaskadérem, který na filmu pracoval, měl spoustu tréninků šermu. Chtěli jsme, aby princ opravdu ukázal svůj um a dovedl s mečem pořádně zacházet – nebo aby to tak na kameře alespoň vypadalo. Doufám, že se nám to povedlo, protože jsem zatím ještě film neviděl a teď to vypadá, že chvilku ho ještě neuvidí nikdo.

Někteří princové natáčejí ve velmi vtipných kostýmech. Jak jste si vy oblíbil ten svůj?

Oblíbil jsem si ho, protože jsem nemusel mít žádné kamašky nebo šílenou hučku. Kostýmní výtvarnice Helenka Tavelová se inspirovala myslím Hrou o trůny. Jediné, s čím jsem měl problém, byly boty, které jsem šněroval vždycky asi patnáct minut před tím, než jsem šel na plac, to bylo neuvěřitelné! Také mi v tom bylo hrozné vedro, protože mám na sobě takovou koženou věc, která má zřejmě připomínat trochu brnění. Zároveň je to princův styl, takže když jsme v tom o prázdninách točili, tak v tom bylo vážně na padnutí.

Vy máte s časem stráveným v maskérně docela zkušenosti z Tváře. Jak dlouho jste tam nejdéle seděl?

Nejdéle trvalo, než ze mě udělali Missy Elliott. Nebojím se říct, že čistého času – bez všech pauziček, protože na vás pracuje více lidí a ne najednou – to mohlo být tak dvě a půl hodiny, kdy jsem seděl na židličce a nechával na sebe patlat všechny věci, které dělají masku maskou.

To je jako běžná návštěva u kadeřnice!

Vážně!? Tam sedíte dvě a půl hodiny?

Už jste ukázal, že umíte i zpívat. Nebylo vám líto, že vás autoři nevyužili do titulní písně? Měl jste šanci si zazpívat aspoň během natáčení?

Je tam scéna, kdy zpíváme všichni právě ústřední píseň. To je jediná scéna, kterou jsem viděl, a myslím, že je moc hezká, my se tam tím zpěvem vlastně navzájem podporujeme. Ústřední píseň samozřejmě patří Elišce, a to bych jí ani nechtěl vzít.

Chtěl byste svou pěveckou dráhu nějak rozvinout?

Na to se mě ptá docela dost lidí, jestli bych chtěl sólovou pěveckou kariéru, ale není to tak. Mám zpěv rád a jsem rád, že se lidem líbí, ale je to vedlejší kolej. Důležitá, ale stále vedlejší, protože mnohem důležitější je pro mě herectví.

Ještě se vrátím k oblíbené Slunečné. Můžete nám trochu prozradit, co se bude dít dál?

To samozřejmě vůbec nemůžu!

 

Video se připravuje ...