Dvojnásobná maminka dcer Stelly Marie (8) a Emmy Louisy (12) Monika Zoubková patří mezi hvězdy „zasažené“ koronavirem. Vzhledem k nebezpečnému onemocnění se hvězda seriálu Ordinace v růžové zahradě 2, kde ztvárňuje problematickou lékařku Terezu Valšíkovou Benešovou, ocitla ze dne na den bez práce. Kromě natáčení byla totiž jako doma na prknech, která znamenají svět. A teď je doma doopravdy a na dobu neurčitou. Podle nařízení vlády byly veškeré podobné akce zakázány.

„Netočím. A teď už ani nehraju. Myslím na všechny, kdo to mají podobně, ať jsou to herci, řemeslníci, drobní živnostníci, lidi, kteří mají svoji práci rádi, ale teď ji nemohou dělat, a bojí se. Není to jednoduché pro nikoho z nás. Ale není jiné východisko. Snažím se, aby děti nepocítily mou starost, a věřím v naději, která má hluboké dno,“ posteskla si rusovlasá herečka na instagramu.

Přestože se před svými ratolestmi pokouší skrýt svou vnitřní nejistotu, a snaží se s nimi učit, ve skutečnosti to pro ni není tak jednoduché. „Jsem v obležení učebnic. Snažím se dělat, že vím, i když nevím, dohledávám na internetu potřebné informace, pročítám učebnice, lovím v paměti, abych uměla poradit a vysvětlit novou látku... 2. třída O. K., 7. třída k. o.,“ popsala svůj boj s učivem základní školy, které se holt za ta léta vykouřilo z hlavy. „A to jsem kdysi z maturovala z fyziky za 1!“ zdůraznila se smíchem.

„Děkuju všem, co se snaží rodičům pomoct aplikacemi na podporu domácí výuky, České televizi, že začíná se svým výukovým programem, všem, co nám rodičům pomáhají, abychom nezcvokli docela. Díky!“ dodala sympatická Zoubková na sociálních sítích. Právě „čétéčko“ totiž zařadilo do svého programu pořad UčíTelka, což je unikátní projekt, jehož cílem je vyučování prostřednictvím televizních obrazovek. Tamější učitelky si nejspíš Googlem vypomáhat nebudou!

VIDEO: Monika Zoubková z Ordinace: Tereza to bude mít ještě hodně těžké.

Video
Video se připravuje ...

Monika Zoubková z Ordinace: Tereza to bude mít ještě hodně těžké. Adam Balažovič/bpž

Fotogalerie
37 fotografií