Tomáš se velmi rád vyjadřuje ke všemu, co se zrovna děje, ale někdy je to tak nějak mimo mísu. Podobně tomu bylo i v případě začínající paniky kolem koronaviru. „Zase mi píšete, co budu dělat, až budou mé děti kašlat krev, po tom, co jsem zveřejnil status o koronaviru. Stejně jste mě strašili uprchlíkama, že budou masově znásilňovat mé dcery,“ osočil se na jednoho ze svých sledujících. 

Jak se ukázalo, tak koronavirus je přece jen skutečné riziko, vláda již  vyhlásila nouzový stav a hygienici přikázali nošení roušek, aby se šíření co nejrychleji zastavilo. To i Kluse přinutilo k tomu, aby se omluvil.

„Chtěl jsem zachovat klid, ale ve snaze upozornit na nebezpečí hysterie jsem zvolil zavádějící formu a v mnohých z vás tak vzbudil dojem, že se vysmívám hrozbě nákazy. Za to se omlouvám a přijímám zodpovědnost,“ napsal zpěvák. Okamžitě se přidal ke kolegům z branže, kteří na sociálních sítích vyzývají k nošení roušek, zodpovědnosti a opatrnosti. A aby toho nebylo málo, poradil starostům obcí, co mají dělat a jak se mají chránit senioři. 

To už i na jeho fanoušky bylo moc a do „sluníčkového“ muzikanta se pustili. „Tome, ty vole, tak uvědomělý člověk jako Ty a jak Ti leze na mozek moc ovlivňovat lidi díky množství sledujících. Ještě před pár týdny si situaci kolem nemoci Covid-19 zlehčoval. A teď je to najednou téma i pro Tebe. Mně, jakožto tvému fandovi, by se moc líbilo, kdyby sis přestal hrát na spasitele. Naši spoluobčané nejsou tak hloupí, jak si myslíš, umí číst noviny a dokonce si pustit i zprávy, kde se dozví adekvátnější informace než zde od Tebe,“ rozepsal se sledující Daniel. 

S ním se Tomáš následně pustil do diskuse, ale moc daleko nedošel. Po několika drsných výměnách to zpěvák ukončil slovy, že si sledující nesbírá jak pokémony a že ho klidně Daniel nemusí sledovat! 

„Bohužel, už pro mě Vy, Hřebejk a Jan Hrušínský zůstanete navždy obyčejné lidské hyeny. Vaše původní zlehčování a nynější exhibování je neuvěřitelné. Stydím se za Vás a je mi z Vás zle, stejně jako z dalších dvou ‚umělců‘,“ píše další člověk v komentářích.

VIDEO: Tomáš a Tamara Klusovi ve studiu Blesku: Jak se vypořádali s nevěrou?

Video
Video se připravuje ...

Tomáš a Tamara Klusovi ve studiu Blesku: Jak se vypořádali s nevěrou? David Turek

Fotogalerie
37 fotografií