Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Stopka pro Výměnu, Slunečnou i novinku Zlatou masku! Koronavirus ruší oblíbené pořady

/
  • Stopka pro Výměnu, Slunečnou i novinku Zlatou masku! Koronavirus ruší oblíbené pořady
    Aktualizováno - 18. března 2020 ● 14:23
    17. března 2020 ● 10:36

    Hrana zvoní i některým pořadům v televizi. Kvůli bezpečnostním opatřením proti šíření koronaviru skončí natáčení oblíbeného seriálu Slunečná na Primě. Částečnou stopku dostane po 15 letech i Ulice na Nově.

  • 1.

    Bohdalová přišla o Zlatou masku

    Omezení se nově dotklo také čerstvé novinky televize Prima – pořadu Zlatá maska, v němž detektivové Jiřina Bohdalová (88) či Jakub Prachař (34) a další hádají, která známá tvář je ukryta v masce a náročném kostýmu. Show měla odstartovat již v pátek 20. března, ovšem bylo rozhodnuto jinak. 

    „V této chvíli je nejdůležitější zdraví našich zaměstnanců i spolupracovníků, kteří v předchozích dnech nepřetržitě pracovali na postprodukci show,“ uvedla mluvčí televize Prima Gabriela Semová. Zlatá maska tak na obrazovky vtrhne zřejmě se zpožděním, zatím ji nebude vysílat Prima ani slovenská JOJ. „Show uvedeme v náhradním termínu, jakmile nám to situace v Česku i na Slovensku umožní,“ dodala mluvčí.

    Zlatá Maska
    Autor: FTV Prima

  • 2.

    Výměna manželek nebude, MasterChef povýšil

    „Televize Nova ohlašuje v souvislosti s aktuální krizovou situací programovou změnu ve středečním schématu s platností od zítřka 18. března 2020. Každou středu večer zařazujeme od 20:20 premiérové díly show MasterChef Česko, následuje ve 21:35 reprízový díl Výměny manželek a dále ve 22:20 pokračuje seriál Smrtonostná zbraň. Uvedená změna platí také pro vysílání Nova International na Slovensku.“

    „Show MasterChef Českou posouváme do hlavního vysílacího času i na základě jeho mimořádného úspěchu u diváků v původně vysílaném čase od 21:30. V průměru dosahují epizody této show 37,8 % podílu na sledovanosti v CS 15-54 a průměrně sleduje příběhy amatérských kuchařů 890 000 diváků starších čtyř let,“ říká programová ředitelka Alex Ruzek.

    Na VOYO bude nadále jeden premiérový díl MasterChef Česko o 24 hodin dříve než v TV, tedy vždy v úterý ve 20:20. Premiérové díly Výměny manželek s ohledem na programové změny televizního vysílání nebudou k dispozici ani na VOYO. Celou desátou, jedenáctou řadu a všechny odvysílané epizody řady dvanácté zůstávají nadále divákům VOYO k dispozici.

    Dále se od úterý 17. března 2020 ruší do odvolání ve vysílání Nova 2 zpravodajská relace TN2 (vysílaná ve 22:00).

    Další programové změny vyhrazeny.

    Výměna manželek
    Autor: TV Nova

     

  • 3.

    ČT: Pauza pro Šípa

    Moderátor Karel Šíp
    Autor: ČT

    Změny se dotknou i Všechopárty Karla Šípa (74). Show se totiž točí v Semaforu, který je jako většina divadel uzavřen. „Zastavuje se či přerušuje výroba většiny pořadů. Prioritně vyrábíme zpravodajství a formáty, které souvisejí s aktuální situací. Všechno ostatní se přehodnocuje,“ komentoval za ČT Filip Platoš. „V programu se bude rušit řada pořadů, ale zatím bohužel nevíme přesně, které to budou,“ dodal.

  • 4.

    Prima: Stop pro Slunečnou, Krause, ...

    Seriál Slunečná a jeho představitelé
    Autor: TV Prima

    Ode dneška se zastavuje i natáčení primáckých seriálů Slunečná a Modrý kód. „Toto opatření je platné do 24. 3. 2020, kdy se rozhodneme o dalším postupu na základě vývoje celé situace. I přes toto preventivní opatření diváci o své oblíbené příběhy hrdinů nepřijdou,“ sdělil Blesku mluvčí Josef Ducký. Až do odvolání na Primě přerušili také natáčení dalších dílů Show Jana Krause, Na Pavláska a Receptáře Prima nápadů.

    Právě kvůli tomu se mění i jízdní řád pořadů. „Skupina Prima kvůli mimořádným opatřením omezuje natáčení některých pořadů a mění od 20. března plánované programové schéma na hlavním kanále Prima i ostatních tematických kanálech. Seriál Slunečná mohou nově diváci sledovat pouze v úterý, ve čtvrtek večer se na obrazovky vrátí populární seriál Vinaři.

    Změna ve vysílání se týká i avizované novinky Einstein s Vojtěchem Kotkem v hlavní roli. Nasazení seriálu se odsouvá na podzim, místo něj odvysíláme od soboty 21. března divácky úspěšný krimiseriál TEMNÝ KRAJ. Během natáčecí pauzy se seriálové i zpravodajské tváře zapojují do kampaní v šíření osvěty v boji proti koronaviru, mj. nabádají občany, aby nosili roušku a správně dodržovali hygienu. Hobby pořady připravují celou řadu užitečných návodů pro děti i dospělé na portálu Prima DOMA,“ uvedla televize.

  • 5.

    Nova: Omezení Ulice

    Mário a Ája z Ulice
    Autor: tv nova

    Televize zatím upravila jen vysílání seriálu Ulice, který bez přerušení běží 15 let. Namísto obvyklých pěti zařazuje od tohoto týdne pouze čtyři díly nekonečného seriálu. V čase pátečního vysílání bude reprízovat kriminálku Specialisté. „Důvodem je zabezpečení kontinuálního vysílání seriálu Ulice po celou jarní sezonu v případě, že bychom byli nuceni v rámci bezpečnostních opatření upravovat natáčecí plán,“ vysvětlila ředitelka programu Skupiny Nova Alex Ruzek. Seriál Ulice budou moci diváci i nadále sledovat od pondělí do čtvrtka v obvyklém čase od 18:25 hod.

    V úterý bylo ale uvedeno, že také natáčení Ulice se pozastavuje. Stejně dopadl i sesterský seriál Ordinace v růžové zahradě 2.

    Fotogalerie
    73 fotografií

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 12

HlubokyZasun: Doufame že to tak už zustane!

(19. 03. 2020 07:43)

krapotkin: To fakt nebyla, ale zkuste nějak zabavit 93letou matku, která je téměř nepohyblivá díky ruské "lékařce" z odd. neurologie v Mostě.

(18. 03. 2020 16:28)

Chlupatej_bubak: Super zpráva !👍👍👍👍👍👍👍👍

(18. 03. 2020 14:57)

anna1234: .. nemuseli se dívat ani když ty slátaniny v televizi běžely, pokud vím, dívat se na ně nebyla povinnost

(18. 03. 2020 08:24)

Evka4: Nebudu smutnit, když obrazovka zhasne, zábavu si vždycky najdu. Jen ať komedianti přijdou o kšeft a začnou dělat něco smysluplného. Tahle šmíra dělá v národě jenom zle. Třeba jim před chcípnutím hlady pomůže Minář nebo Ondračka. Míru zloby mají na stejné úrovni a lachtaní ruce také.

(17. 03. 2020 11:53)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy