Strážníci i policisté měli se sbíráním alkoholem přiotrávených dětí spoustu práce. „Čtrnáctiletá školačka ležela bezvládně namol opilá v křoví v parčíku na severu Brna, ztrácela vědomí. Vedle ní se potácející spolužák přiznal, že spolu vypili láhev vodky,“ řekl strážník Jakub Ghanem.

Hlídka městské policie se okamžitě začala starat o dívčin zdravotní stav a hlídat její životní funkce. „Školačka chvílemi ztrácela vědomí, a tak strážníci přivolali záchranku,“ řekl Ghanem.

Sedmnáctiletého kluka pak museli strážníci v Líšni dokonce vynést z trolejbusu. Ležel na podlaze nehybný jako špalek a jeho slečna jej křísila marně. Strážníci mladíka na zastávce dokázali probrat. Před odjezdem do nemocnice nadýchal tři promile.

Koktejl ze slivovice a vodky

Už minulý týden si koronavirové prázdniny zpestřil kluk s holkou (oba 13) popíjením vodky smíchané se slivovicí. Před příjezdem sanitky děvče nadýchalo 2,8 promile, chlapci kolovalo v žilách 1,1 promile lihu.

„Sbírat tak velké množství těžce opilých dětí na ulicích během pár dní  není v žádném případě ve městě obvyklé. Všechny byly ve vážném stavu,“ potvrdil raketový růst podroušených bezprizorných školáků strážník Ghanem.

VIDEO: Primář detoxu: Závislé děti problém nevidí, chtějí dál fetovat. Musíme je přemlouvat.

Video
Video se připravuje ...

Primář detoxu: Závislé děti problém nevidí, chtějí dál fetovat. Musíme je přemlouvat. Blesk TV