Hvězdy, které chytily koronavirus. Jak to prožívají a co kvůli nemoci doporučují?

Tom Hanks a Rita Wilson ještě předtím, než se dozvěděli výsledky testu.
Foto: Profimedia
Sdílej na facebooku
18. března  2020 
 06:00

Koronavirus nezná hranice, napadá anonymní davy i slavné hvězdy. Takže i mezi nimi přibývá těch, kteří se nechali testovat a kterým lékaři diagnózu potvrdili. Kdo ze slavných herců, politiků či sportovců se už dozvěděl, že je pozitivní na koronavirus? Jakou mají zkušenost s nemocí a co rozhodně doporučují všem ostatním? 

Mnohé celebrity, které se již nechaly otestovat, vyzývají ostatní, aby v případě pochybností na nic nečekali a nechali se také otestovat. Jde o bezpečí a zdraví všech lidí. Kdo je nyní v domácí karanténě s pozitivním testem na COVID-19? Podle následujícího seznamu je vidět, že větší "šance" na nakažení mají muži, ženy jsou v menšině.

Tom Hanks a Rita Wilson

Hanks a Wilson v Austrálii natáčeli připravovaný film o Elvisu Presleym, když začali pociťovat mírné respirační obtíže. Vzhledem k rostoucím případům koronaviru se rozhodli k testování, a jak se ukázalo, test vyšel manželům pozitivně. Oba jsou v domácí karanténě, a jak Tom Hanks napsal na svém twitterovém účtu, cítí se oba unavení, bolí je tělo, mají mírnou teplotu, ale jinak jsou v pohodě. Chtějí dodržet nařízení a je to podle nich správné. O nic víc nejde než o zodpovědný přístup.

Rudy Gobert

Gobert byl prvním basketbalovým hráčem NBA, který byl pozitivně testován na koronavirus. Jen pár dnů před pozitivním výsledkem nemoc zlehčoval a situaci nákazy bagatelizoval, ale výsledek testu ho zaskočil. Proto se rozhodl promluvit ke svým fanouškům. „První a nejdůležitější věcí je, že bych se rád veřejně omluvil všem lidem, které jsem možná ohrozil svým zlehčováním. Tehdy jsem neměl tušení, že jsem nakažený. Byl jsem nedbalý a teď se omlouvám. Chci poděkovat všem za podporu. A co mě moje diagnóza naučila? Zažil jsem už tolik emocí, většinou strach, úzkost a rozpaky. Doufám, že můj příběh poslouží jako varování a přiměje každého, aby nemoc bral vážně. Udělám cokoli, co bude v mých silách, abych svou podporou zabránil šíření tohoto viru. Vyzývám všechny, aby podnikli kroky k tomu, aby byli v bezpečí.“

Donovan Mitchell

Mitchell je spoluhráč basketbalisty Goberta a druhý hráč NBA, u něhož byl koronavirus potvrzen. V oznámení o jeho pozitivním testu jeden z členů týmu NBA Adrian Wojnarowski uvedl, že Gobert „byl v šatně nedbalý a dotýkal se ostatních hráčů a jejich věcí“. Mitchell o svém pozitivním testu napsal na Instagramu: „Všichni se učíme a dozvídáme se o závažnosti této nemoci. Doufejme, že si lidé uvědomí, že se musí chovat zodpovědně, nejen kvůli sobě samým, ale i kvůli ostatním.“

Daniele Rugani

Daniele Rugani, který hraje fotbal za italský klub Serie A Juventus a italský národní tým, je prvním hráčem v italské fotbalové lize, u kterého byl potvrzen pozitivní test na virus. Podle Al-Jazeery jsou Rugani a ti, kteří s ním byli v kontaktu, izolováni a nevykazují žádné příznaky nemoci. „Chci všechny ujistit, že jsem v pořádku. V tuhle chvíli ale cítím ještě větší povinnost poděkovat všem lékařům a sestrám, kteří bojují v nemocnicích, aby čelili téhle hrozbě. Vyzývám všechny, aby dodržovali pravidla, protože tento virus si nevybírá! Udělejme to pro sebe, pro naše blízké i pro všechny kolem nás.“

Manolo Gabbiadini

Fotbalista Gabbiadini, který hraje v Serii A v Itálii za klub Sampdoria, se nechal také testovat a výsledek byl pozitivní. Jeho tým vydal prohlášení, že fotbalista má mírnou horečku, ale jinak je v pořádku. Gabbiadini, který předtím hrál v anglické Premier League za Southampton, vydal své vlastní prohlášení. „Chci vám sdělit, že jsem v pořádku, takže se nemusíte bát,“ řekl. „Dodržujte pravidla, zůstaňte doma a všechno bude v pořádku.“

Mikel Arteta

Další fotbalista Mikel Arteta, který byl hráčem Arsenal F.C. anglické Premier League od roku 2011 do roku 2016 a od roku 2019 je koučem Arsenalu, je také pozitivní na COVID-19. Arteta je nyní v karanténě a spolu s ním i hráči a ostatní členové týmu. „Je to smůla, ale opravdu jsem se cítil špatně,“ řekl. "Jakmile to bude možné, vrátím se do práce."

Callum Hudson-Odoi

Hudson-Odoi, záložník fotbalového klubu Chelsea F.C., je prvním anglickým hráčem Premier League, který se nechal testovat. Jeho test byl pozitivní. Po zjištění o pozitivním testu Hudson-Odoi a Arteta pozastavili veškerou aktivitu Premier League, a to nejméně do 3. dubna. Podle BBC Hudson-Odoi projevoval příznaky podobné mírnému nachlazení v pondělí ráno minulý týden a poté se nechal testovat. Na Instagramu Hudson-Odoi nahrál videozprávu: „Řídím se doporučením zdravotníků a jsem v karanténě. Izolace je nezbytná. Doufám, že brzo uvidím všechny a snad se brzo vrátím na hřiště.“

Sophie Grégoire-Trudeau

Manželka kanadského premiéra Justina Trudeaua byla pozitivně testována na koronavirus. Údajně vykazuje mírné příznaky viru. Předseda vlády je nyní v izolaci se svou ženou na 14 dní. Testovat se nechala 12. března a kancelář premiéra uvedla, že se cítí dobře. „Předseda vlády je v dobrém zdravotním stavu a je bez příznaků. Jako preventivní opatření na základě doporučení lékařů bude i premiér raději v izolaci, a to minimálně 14 dnů,“ uvádí se v prohlášení kanceláře premiéra. Na radu lékařů ale zatím nebude testován, protože nemá žádné symptomy.

Francis Suarez-Suarez

Starosta Miami je jedním z posledních politiků, kteří jsou pozitivní na koronavirus. Podle Miami Herald se Suarez bojí o ty osoby, které se s ním setkaly. Pozitivita testu byla potvrzena 13. března.

Nadine Dorries

Konzervativní britská poslankyně byla testována na COVID-19 10. března a test byl pozitivní. Bylo jí doporučeno izolovat se od ostatních, i když neměla žádné příznaky. „Poslanci jsou ohroženi velmi blízkými kontakty mezi spoustou lidí, hrozí, že se navzájem infikují a pak nakazí ostatní. Teď je čas na akci. Teď.“

Donald Trump

Americký prezident se před pár dny nechal také testovat na přítomnost viru. Jeho test však je negativní, navzdory tomu, že byl v přímém kontaktu s několika nakaženými osobami.

 

Sdílej na facebooku
Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku