Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kvůli koronaviru musela zavřít: Zlínská cukrářka rozdala 600 dobrot záchranářům!

Autor: ig - 
16. března 2020
15:41

Těžké ráno měli v sobotu hospodští a majitelé nepotravinářských obchodů. Z rozhodnutí vlády nemohli otevřít. Hřebíky a trička se nezkazí, co ale restaurace nebo cukrárny? S ohromným nápadem přišla Hana Janečková (42) ze Zlína. 600 už napečených dobrot rozdala hasičům, strážníkům a zdravotníkům.

„Když jsme nemohli otevřít, rozhodli jsme se hned. Místo prodeje z okna nebo uložení do mrazáku jsme zboží pěkně nabalili do krabic. Zavolali jsme zájemce. Mimo jiné třeba osádky vozů záchranky, městskou policii, hasiče, ať se staví pro sladké a obalí si nervy při jejich těžké i záslužné práci v této nelehké době. Vše samozřejmě zdarma,“ popsala spolumajitelka rodinné cukrárny Dino Janečková.

Úplně nejsladší pocity prý nakonec měla ona a její kolegové. Potěšila je odezva obdarovaných. „Bylo to vynikající, naši lidé se teď opravdu nezastaví. Moc si pochutnali a za sladkosti posíláme veliký dík,“ vzkázal například mluvčí krajské záchranky Petr Olšan.

„Poslali jsme naše sladkosti také na ARO zdejší krajské nemocnice, moc dobře víme, jak to tam mají zdravotníci při záchranách životů složité. Navíc na tento víkend jsme premiérově dělali i úplné novinky, tak snad si lidé pochutnali a dodá jim to síly do dalších nelehkých dnů,“ doufá cukrářka, která sklízí další obdiv a slova chvály. „Děkujeme za sladké zpříjemnění služby,“ ozvali se na sociálních sítích hasiči.

nick55 ( 16. března 2020 16:22 )

Paní Jano - udělala jste opravdu krásné gesto !! Klobouk dolů, máte dobré srdce

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa