„Můžeme potvrdit, že Nikol jela druhého března s řidičem Uberu, kterému bylo následně zjištěno onemocnění koronavirem. Od devátého března je tedy dle nařízení Hygienické stanice hlavního města Prahy v karanténě,“ potvrdila Blesku tisková mluvčí TV Nova Lucie Melecká.

„Nemáme žádné příznaky, do konce karantény máme ale ještě pár dní,“ odtajnila na sociální síti o stavu sebe a svého přítele Nikola Čechová, známá i pod youtuberskou přezdívkou Shopaholic Nicol.

Čechová na obrazovce tvoří dvojici s Milanem Peroutkou (29), který je sice zdravý, ale musí držet basu s kolegyní. „Na obrazovce by se měli znovu spolu objevit v týdnu od 23. března,“ odhalila mluvčí.

Jenže to není jediný problém, který pořad momentálně má. V nucené karanténě se ocitla i další oblíbená dvojice – Míra Hejda (36) s manželkou Zorkou (29). „Ti se vrátili z Rakouska a musí tedy zůstat čtrnáct dnů v domácí izolaci,“ potvrdila informace Blesku Melecká. Divák by podle ní ale při ranním vysílání nic neměl poznat a bezproblémové vysílání je prý zajištěno.

Ovšem bez Hejdových, Peroutky a Čechové. „Snídani s Novou teď tedy vysílat nemůžeme. Rušíme i veškerá další natáčení a moderování. Situace je ale natolik vážná, že nepatříme k těm, co to podceňují, obcházejí nebo si stěžují na dopady,“ odpověděl na dotaz Blesku Hejda, kterému stav rozhodně není příjemný.

„Každého se to nějak dotýká. Snažíme se to brát s nadhledem. Například Zorka teď vaří třikrát denně! Hlavně ať se vše brzy uklidní! Jde tu především o zdraví nás všech,“ dodal smířeně moderátor.

VIDEO: Hanka Reinders o přešlapu ve Snídani

Fotogalerie
34 fotografií