Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Drama ve Španělsku: 100 mrtvých za jediný den. Policie vyhání lidi z parků

Autor: ČTK - 
15. března 2020
14:50

Španělsko ohlásilo téměř 2000 nových případů nákazy koronavirem a stovku úmrtí za posledních 24 hodin. Oznámilo to španělské ministerstvo zdravotnictví. Podle jeho dnešních údajů je nyní v zemi navzdory přísným ochranným opatřením 7753 infikovaných a 288 mrtvých. Z nakažených je hospitalizováno 517 lidí.

Po Itálii je Španělsko druhou evropskou zemí, kterou nynější koronavirová pandemie zasáhla nejvíce. Španělská vláda nařídila v sobotu uzavřít restaurace, kavárny, bary, kina a obchody s výjimkou prodejen se zbožím běžné potřeby. Kromě toho bude od pondělka platit i omezení pohybu obyvatel: lidé nebudou smět vycházet z domova s výjimkou cest do práce a na nezbytný nákup.

Premiér Pedro Sánchez řekl občanům jasně: Španělé mohou vycházet „do práce, na nákup chleba“, do lékárny nebo k lékaři, ale ne „na večeři k příteli“. V sobotu ohlásil, že koronavirem se nakazila i jeho manželka Begoña Gómezová.

V Barceloně dnes byly ulice klidné a před pekárnami se tvořily fronty, protože lidé dodržovali doporučené metrové rozestupy. V parcích hlídkovali policisté a všechny, kromě těch, kteří venčili psy, vyzývali, aby šli domů.

Barcelonská starostka Ada Colauová dnes vyzvala občany k vzájemné solidaritě. „Budeme-li k sobě solidární, překonáme to. Podařilo se to jiným zemím a je v našich rukou, abychom se s tímto úkolem vypořádali co nejlépe,“ řekla.

gabreta ( 16. března 2020 10:05 )

To budou zájezdy ve slevě, tak Češi vyrazí po Italský lyžovačce ke Španělskýmu moři co?

Evka4 ( 16. března 2020 09:33 )

Chválím pana Babiše i celou vládu za důsledná a rychlá opatření. Děkuji jim za hodiny tvrdé práce, které problému věnují

Padangbai ( 16. března 2020 08:05 )

Zdraví vás vaší vysmátí spokojení koblížci cha chá😁
Ze srdce vam tato opatření přeju vy hladové hyeny a ten virus přeju kazdemu,kdo tato opatřeni premiera porušuje !
Bravo pane Babiš a Hamáček!

Powervir ( 15. března 2020 17:45 )

Tak co vy lůzo a odpade antibabišovské hnídy slizké, šup do prace a pořadně se tu zase vyblejte na adresu nejlepšiho premiera všech dob ❤ ČR pana Babiše !!
Vy hnusný nenažraný zakomplexováný nuly.
Ta opatření a karanteny vam ze srdce přeju!
Mě tady na Bali je NÁDHERNĚ a jeste mésic bude! 😂👍
Většina lidí v ČR je rozumných a zkratka chápe stav ktery je a bere ho ,ale vždy se najde pár nenažranych tupců radobypodnikatelů a komediantů co budou remcat na vše a vždy co udělá p.Babiš!

zada ( 15. března 2020 16:22 )

Poděkujme se cestovkám, hoteliérům a "zdravíchtivým" lyžníkům!!!! Hoši děkujem!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa