Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nakažený hasičský ples? V Dolních Měcholupech se bavil muž, který je infikovaný koronavirem

V Dolních Měcholupech byl hasičský ples, na který přišel muž, u nějž byl diagnostikován koronavirus. Nyní se zjišťuje, jestli se nakazil před nebo po plesu (ilustrační foto).
V Dolních Měcholupech byl hasičský ples, na který přišel muž, u nějž byl diagnostikován koronavirus. Nyní se zjišťuje, jestli se nakazil před nebo po plesu (ilustrační foto).  (Autor: Blesk)
Autor: jim - 
15. března 2020
15:08

Nečekanou dohru má hasičský ples, který se konal v sobotu 7. března v pražských Dolních Měcholupech. Na již druhý bál dobrovolných hasičů přišlo přibližně 200 až 250 lidí. Mezi nimi byl však člověk, u kterého byl později diagnostikován koronavirus COVID-19. Podle starosty městské části Jiřího Jindřicha (ODS) zatím pro návštěvníky nebyla vyhlášena karanténa. 

Hrála kapela, lidé kupovali lístky do tomboly a o půlnoci začala diskotéka. Všichni lidé se bavili včetně jednoho muže, který mohl přijít již nakažený koronavirem. „Přišlo něco mezi dvě stě až dvě stě padesáti lidmi,“ prozradil pro Blesk.cz jeden z dobrovolných hasičů, který si nepřál být jmenován.

On a ještě několik jeho kolegů zůstalo po plese doma: „Máme neoficiální karanténu z našeho vlastního rozhodnutí. Nedostali jsme žádné pokyny od hygienické stanice,“ uvedl další hasič. V karanténě by měli být až do 18. 3. Přesný počet lidí, které muž nakazil, není v tuto chvíli známý a podle starosty městské části Jiřího Jidřicha (ODS) je možné, že se muž nakazil až po plese.

Před nebo po

„Konzultujeme to s epidemiologem. Zatím se zjišťuje, jestli prodleva mezi plesem a dalšími příznaky bude vyžadovat karanténu, nebo ne. Podle dosavadních informací to vypadá, že spíš ne. V karanténě je infikovaný zatím tři dny, z toho hlediska by se nezaváděla karanténa a je možné, že se nakazil jinde a později,“ prozradil starosta. Přesto by měli být obyvatelé městské části podle starosty opatrní a zvážit návštěvy příbuzných: „Seniorský dům na našem území také upozorníme, aby omezil návštěvy.“

Mluvčí pražské hygienické stanice Zbyněk Boublík o případu nevěděl bližší podrobnosti, ale podle něj vždy „platí pravidlo, že se snažíme o epidemiologické šetření. Dohledat veškeré kontakty a pak jsou lidé v domácí karanténě, aby se vyloučilo riziko případného šíření,“ uvedl mluvčí. Pracovníky Hygienické stanice hl. m. Prahy tak pravděpodobně čeká detektivní práce, pokud se ukáže, že muž byl nakažený již na hasičském plese.

villon ( 15. března 2020 20:15 )

Spíš sedí doma na podpoře.

villon ( 15. března 2020 20:14 )

Bali? Twl, to vykládej Burešovi... Burešovci maj tak max na lístek na tramku, ale spíš jezděj načerno, pro Bráník v dvoulitrových petkách domů k telce na druhej konec města, kde ho maj o korunu levnější. Proto teď vyjou nadšenim, že nikdo nic nemůže, nepřipadaj si jako totál s-ra- čkaři a aspoň chvíli se nemusej užírat závistí.

BoziMilda ( 15. března 2020 19:55 )

Ale posimtě, na žádným Bali nejseš. Sediš na vrátnici v Kolbence a strašně se nudíš. Tak máš radost, že vidíš vůdce každou chvíli v televizi a vůbec ti nedochází, že je totálně mimo. Tak dobrou a nesviť dlouho, ať ti nedá šéf proud k úhradě.

Powervir ( 15. března 2020 17:45 )

Tak co vy lůzo a odpade antibabišovské hnídy slizké, šup do prace a pořadně se tu zase vyblejte na adresu nejlepšiho premiera všech dob ❤ ČR pana Babiše !!
Vy hnusný nenažraný zakomplexováný nuly.
Ta opatření a karanteny vam ze srdce přeju!
Mě tady na Bali je NÁDHERNĚ a jeste mésic bude! 😂👍
Většina lidí v ČR je rozumných a zkratka chápe stav ktery je a bere ho ,ale vždy se najde pár nenažranych tupců radobypodnikatelů a komediantů co budou remcat na vše a vždy co udělá p.Babiš!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa