Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Koronavirus: Pražského řidiče MHD odvezli do karantény. Pomoc zavolali cestující

Aktualizováno -
14. března 2020
19:31
Autor: jim - 
14. března 2020
10:59

Další výjezd kvůli koronaviru hlásí pražští zdravotní záchranáři. V sobotu ráno jeli k autobusovému terminálu na Černém Mostě, kde na ně v autobuse čekal řidič linkového autobusu Dopravního podniku hl. m. Prahy. Podle mluvčí DPP Anety Řehkové pociťoval indispozici, proto byl převezený do karantény. Pomoc podle informací Blesk.cz zavolali sami pasažéři, protože šofér nevypadal dobře. První výsledky testů neprokázali u šoféra nakažení COVID-19.

Zaměstnanci Dopravního podniku bedlivě čekali na výsledky testu na přítomnost koronaviru u jejich řidiče autobusu. V sobotu ráno měl svoji běžnou službu, ale podle informací Blesk.cz nevypadal příliš dobře. Jeho zdravotního stavu si všimli cestující a pro jistotu zavolali na dispečink Dopravního podniku.

„Řidič pociťoval v dnešních ranních hodinách zdravotní indispozici, proto jsme postupovali velmi opatrně a obezřetně. V souladu s preventivními opatřeními byl předán zdravotní záchranné službě,“ komentovala situaci mluvčí DPP Aneta Řehková.

Podle mluvčí pražské záchranky Jany Poštové vykazoval řidič známky zimnice a měl respirační potíže: „Postupovali jsme podle pokynů Hygienické stanice hlavního města Prahy a muže převezli do karantény v nemocnici Na Bulovce,“ uvedla mluvčí Jana Poštová.

K autobusu pak přijeli hasiči Dopravního podniku, kteří ve speciálních ochranných oblecích zahájili důkladnou dezinfekci vozu ozonem. O půl osmé mluvčí Blesk.cz informovala, že testy byly negativní: „Po vyšetření řidiče v Nemocnici Na Bulovce byla nákaza COVID-19 nepotvrzená. Řidič byl odeslán do domácí karantény," řekla na závěr mluvčí.  

JanJanJan ( 14. března 2020 21:46 )

První výsledky testů neprokázali u šoféra nakažení COVID-19.

😱🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Jak se opovažujete zveřejnit článek s hrubou gramatickou chybou, za kterou dostávají pětku žáci 5. třídy ZŠ??!!!

🤔

BoziMilda ( 14. března 2020 18:47 )

Jakože se na deset dní zamkneme v bytech a potom se z bytů, které se neotevřou odvezou mrtvoly těch, co je to složilo ? Zajímavá myšlenka.

tibet76@atlas.cz ( 14. března 2020 16:37 )

pane jiznicechy, ten postup byl v pořádku a ze srdce děkuji za ten přístup jak ze strany zaměstnavatele tak zdravotních složek!!!!!! ale o tu lež bulváru, že cestující volali, když tam nebyli!!!! A situaci nepodceňujeme, jen nesnáším lež!!!!!! A zde mohu reagovat neboť se mě to týká též, si myslíte, že kdyby manželovi bylo již dříve špatně, že by šel mezi lidi, né nešel idkyby to byla chřipka!!!!!

tibet76@atlas.cz ( 14. března 2020 16:29 )

děkuji

Evka4 ( 14. března 2020 16:08 )

Tibet76: Tak vašemu manželovi držím palce..snad to bude jenom viróza

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa